Een blauwe bank is een goed idee!

De kleur blauw straalt rust en vrede uit en is daarom een prettige kleur voor je woonkamer. Je kunt deze kleur combineren met een scala aan kleurpaletten en dat maakt deze kleur ontzettend veelzijdig. Een ijsblauwe bank geeft bijvoorbeeld een hele andere uitstraling dan een kobaltblauw exemplaar. Voor welke kleur blauw je in jouw woonkamer kiest, is afhankelijk van de stijl van de rest van je interieur. Een aantal voorbeelden van verschillende tinten blauwe banken en bijpassende interieurstijlen:

Blauwe banken

- Scandinavisch interieur: een ijsblauwe bank gecombineerd met andere zachte pasteltinten is hier een goed idee. Een bank op lichte houten pootjes geeft de ultieme Scandinavische look.

- Industrieel interieur: ga in een industriële inrichting voor een marineblauwe bank. Dit past heel goed bij de stoere uitstraling van de rest van je woning. De diepe blauwtint geeft meteen een warme uitstraling aan je verder robuuste interieur.

- Retro interieur: een retro woonstijl vraagt om een kobaltblauwe bank. Ook de fluweel trend is hierbij een prima combinatie. Met oranje en okergele tinten erbij kom je perfect in die jaren 60/70 vibe.

- Ibiza boho interieur: turquoise tinten horen helemaal thuis in een op Ibiza geïnspireerd interieur. Ga voor een combinatie met veel wittinten en bohemian accessoires om dat echte eilandgevoel te beleven.

Een blauwe bank combineren

Blauwe banken

Je vraagt je misschien af hoe je je blauwe bank verder zo goed mogelijk kunt combineren. Dat is niet enorm moeilijk! Omdat blauw zo'n rustige kleur is, kun je het makkelijk verwerken in een interieur met andere kleuren. Ook hoef je niet meteen je hele woonkamer aan te passen als je voor een blauwe bank kiest. Met alleen een bank in de kleur blauw en enkele accessoires creëer je al gauw een gebalanceerd geheel, zonder dat je meteen met een verfkwast aan de slag moet.

Blauwe banken

Onze suggesties om jouw interieur helemaal "blauwe-bank-proof" te maken, zijn:

- Blauwe plantenpotten. Groene plantjes zijn een goede combinatie met de kleur blauw dus je planten voorzien van een blauwe plantenpot is een goed idee. Wil je het low budget aanpakken? Verf dan zelf je bestaande potten in een blauwe tint naar keuze.

- Wanddecoratie. Je hebt vast nog wel een mooie vakantiefoto met een strakblauwe lucht of juist helderblauwe zee? Deze kun je dus perfect gebruiken als wanddecoratie om de kleur van je blauwe bank in terug te laten komen.

- Vloerkleed. Vloerkleden met veel kleurgebruik blijven een trend! Met name de vintagelook kleden zijn nog steeds enorm populair. Kies er eentje waar ook blauwtinten in zitten en je hebt een perfecte combinatie met je blauwe bank.

Blauwe banken

Genoeg opties, ideeën en inspiratie dus om je saaie bank te vervangen voor een kleurrijk exemplaar. De kalmte die blauw uitstraalt geeft je, ondanks de opvallende kleur, alsnog een rustig gevoel in huis. Perfect dus om lekker te relaxen in je woonkamer dit najaar!