Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd, fijn als frisse start van het nieuwe jaar. Het kan als een obstakel voelen om eraan te beginnen. Maar wanneer je huis weer helemaal op orde is, geeft dit direct een fijn gevoel. Met onderstaande handige tips heb je binnen een handomdraai (Nouja… laten we realistisch zijn; een paar uur.) je huis op orde en kun je weer ultiem genieten van je fijne interieur.

Zwarte opbergkast

Opruimen en afscheid nemen; zo pak je die rommelkast aan!

Overvolle kasten, wie heeft het niet. Tijd om te ontspullen! Ons advies is niet om direct alles weg te gooien, maar kijk eens met een kritisch oog naar wat je in de kast hebt liggen. Met dit stappenplan zoek je gemakkelijk je spullen uit en bewaar je alleen wat echt essentieel is.

  • ​• Haal alle spullen uit de kast en leg ze overzichtelijk op tafel of op de grond, zodat je een goed overzicht hebt van alle spullen.
  • ​• Nu je kast leeg is, kun je beter maar direct de binnenkant van de kast stofzuigen en afnemen met een vochtige doek. Tip: Gebruik niet zomaar elk schoonmaakmiddel voor je (houten) kast, niet elk materiaal kan tegen deze vaak hardnekkige middeltjes.
  • ​• Deel alle spullen nu in in categorieën die voor jou relevant zijn. Denk aan: administratie, foto’s, spellen of dingen die je elke dag gebruikt.
  • ​• Kom je spullen tegen waarvan je niet eens meer wist dat je ze had? Ga dan na of je ze echt nodig hebt. Dat ruimt natuurlijk gelijk lekker op. Of zoals Marie Kondo altijd zegt, stel jezelf de vraag: Does it spark joy?
  • ​• Heb je spullen die je al één jaar niet gebruikt hebt? Grote kans dat je ze ook niet meer gaat gebruiken. Afscheid nemen dus!
  • ​• Bedenk nu goed hoe je je kast in wilt delen, plaats spullen die je elke dag gebruikt op een makkelijk te bereiken plaats. En spullen die je minder vaak gebruikt achterin.
  • ​• Als het goed is heb je nu een schone, opgeruimde en overzichtelijke kast.

Bonus tip: Maak gebruik van bakjes en mandjes om kleine voorwerpen goed te kunnen ordenen.

Zo maak je gemakkelijk je bank schoon! 

Een bank heeft heel wat te verduren door het jaar heen. Chipkruimels, vuil van je huisdier en stof. Daarom is het goed om te weten hoe je gemakkelijk je bank kunt onderhouden en schoonmaken.

Easy cleaning tips; onderhouden en schoonmaken van je bank!

  • Begin met het stofzuigen van je bank. Let erop dat je altijd een opzetstuk gebruikt wat gemaakt is voor meubels. Hiermee voorkom je beschadigingen van de bekleding waardoor pilling en onnodige slijtage kan ontstaan. Stofzuig altijd met de structuur van de stof mee, hierdoor worden de vezels van de stof niet beschadigd.
  • Een bank zonder vlekken begint met het goed onderhouden van een bank. Bij aankoop van een nieuwe bank ontvang je een onderhoudsset zodat je zelf je bank kunt impregneren, of het wordt voor je gedaan door de INHOUSE winkel. Door deze behandeling is jouw bank beschermd tegen o.a. olie, water en vet. Komt er toch een vlek op je bank? Gebruik dan direct een reinigingsmiddel wat geschikt is voor het materiaal van jouw bank. Bekijk hier onze reinigings- en onderhoudsset.
  • Better safe than sorry, dat geldt ook voor meubels. Bij de aanschaf van een nieuw meubel kun je bij ons voor een geringe meerprijs een All-In-House service afsluiten. Hiermee ben je 7 jaar verzekerd met de vlekkenservice. Dan zit je bank natuurlijk een stuk lekkerder!

Hoe maak ik mijn vloerkleed schoon

Vloerkleed schoonmaken, ken jij deze tip?

Blote voeten, pantoffels of schoenen, er blijft altijd vuil aan je voeten hangen. Vuil wat o.a. op je vloerkleed terecht komt. Hoe je het beste een vloerkleed schoon kan maken? Door het in ieder geval regelmatig te stofzuigen (minimaal 1x per week). Wil je je vloerkleed een extra opfrisbeurt geven? Stofzuig deze dan grondig en bestrooi het vloerkleed daarna met baking soda. Wrijf dit in met een schone microvezeldoek en laat het een paar uur inwerken. Stofzuig het kleed hierna nog eens grondig en je hebt weer een lekker fris vloerkleed.

Beloon jezelf én je interieur! 

Staat je interieur er weer helemaal tiptop bij? Vergeet je zelf niet te belonen met bijvoorbeeld een mooie bos bloemen, met een lekker wijntje tijdens het Netflixen of gun jezelf eindelijk die ene toffe accessoire. Want als je jezelf niets gunt, wie gaat het dan doen? Kan jouw interieur wel een make-over gebruiken? Wij denken graag met je mee! Maak gebruik van gratis interieuradvies bij één van onze INHOUSE dealers. Tijdens zo’n gesprek ga je samen met een interieurexpert aan de slag met jouw woonwensen en komen jullie samen tot een kant en klaar plan. Afspraak maken? Klik hier.