Als er één plek is in huis waar we veel plezier van hebben, dan is het wel de eethoek. Het is de plek waar je samen eet, de krant leest, een spelletje speelt en heel de familie samenkomt. De eetkamertafel vormt dus een belangrijke plek in je interieur. En dé trend van dit moment is de zwarte eettafel! Helemaal in lijn met de trend die we in de keukenwereld zien, namelijk: Zwarte keukens. Maar hoe style je een zwarte eettafel? Welke kleur stoelen passen bij een zwarte tafel? No worries, wij vertellen je het!

Een houten eettafel met een twist, zwart hout!

Weg met de standaard houten eettafel! Het is tijd voor wat nieuws in huis, wat dacht je van een zwart houten eettafel? Dit combineert het beste van twee stijlen. Je hebt de robuuste uitstraling van echt hout, met een chique zwarte touch. Eettafel Mangoly rond of ovaal is hier een goed voorbeeld van, deze eettafel heeft een prachtig stoer zwart houten blad wat super goed past bij een industriële look.

Extra gezellig; een zwarte ronde eettafel

Het voordeel van een ronde eettafel? Tijdens een etentje kun je iedereen aankijken, dat maakt het natuurlijk een stuk gezelliger. Ook een voordeel is dat een ronde eettafel minder ruimte in neemt in de kamer of keuken ten opzichte van een rechthoekige eettafel met evenveel zitplaatsen. Zeer geschikt voor een kleine ruimte dus, maar het misstaat ook zeker niet in een grotere ruimte. Ronde eettafels zijn er in verschillende maten. Een van onze toppers is de Gardo eettafel, deze zwarte ronde tafel heeft een diameter van 140cm. Een formaat dat in veel interieurs goed past. Twijfel je tussen een ronde of rechthoekige eettafel? Lees dan onze blog ‘Een ronde of rechthoekige eettafel.

Welke kleur stoelen bij een zwarte eettafel?

De juiste eetkamerstoelen kunnen een eettafel maken of breken. Maar het hangt ook heel erg af van welke stijl je leuk vindt. Het fijne van een zwarte eettafel is dat dit een goede basis is. Maar welke kleur stoelen versterken juist de zwarte kleur? Het hangt natuurlijk heel erg af van voor welke interieurstijl je kiest. En welke kleur goed past in de rest van je interieur. Er zijn 2 stijlen die erg goed matchen bij een zwarte tafel: Ton sur ton en kleur contrast. We laten je graag 2 leuke combinaties zien in deze stijlen:

Eettafel Mangoly stoelen Bancio ronde zwarte eettafel grijze eetkamerstoelen

Ton sur ton; Mangoly ovale tafel met Bancio eetkamerstoelen

Ton sur ton, het klinkt natuurlijk super chique. Maar het is gewoon een Franse benaming voor het kiezen van één kleur in verschillende tinten. Zo past onze Bancio eetkamerstoel super goed bij een zwarte tafel. Toch liever wat kleur in je interieur? Combineer dan verschillende kleuren, want deze stoel is er ook in groen en cognac. Tips nodig over hoe je eetkamerstoelen kunt combineren? Lees dan deze blog!

Eettafel Gardo rond zwart velours okergeel stoel Daan

Kleur contrast; Gardo ronde eettafel met Daan eetkamerstoelen

Wil je kleur in je interieur een extra boost even? Kies dan voor gekleurde eetkamerstoelen in combinatie met een zwarte eettafel. Wanneer je gekleurde eetkamerstoelen bij een zwarte eettafel plaatst zorgt dit ervoor dat de kleur versterkt wordt. Zoals je ook op de foto kunt zien met de okergele eetkamerstoel Daan in combinatie met de zwarte Gardo ronde eettafel.

Tips om je zwarte eettafel extra feestelijk te dekken

Tijd voor een feestje? Staan de feestdagen voor de deur? Of gewoon omdat het kan!? Er is altijd wel een reden om je eettafel feestelijk te dekken. Maar hoe dek je een zwarte eettafel? Het zwarte blad van je eettafel zorgt voor een perfecte basis voor een feestelijk gedekte tafel. 3 tips om je zwarte eettafel extra feestelijk te dekken:

  • ​•  Gebruik in plaats van een tafelkleed eens een set mooie placemats of een tafelloper in een feestelijk materiaal. Waarom zou je je mooie zwarte tafel wegstoppen onder een tafelkleed? Juist een zwarte tafel heeft een extra feestelijk tintje!
  • ​•  Zilver bestek? Wow, ontdek wat goud of matzwart bestek doet voor je tafelsetting! Gebruik van donkere tinten en glans maken de gedekte tafel extra feestelijk.
  • ​•  Denk naast bestek, borden en glazen ook aan decoratie. Dit geeft net dat extra feestelijke tintje!

Stijl het af met de juiste hanglamp

Nu je weet welke stoelen passen bij je zwarte eettafel kun je het natuurlijk helemaal af stijlen door er ook nog een gave lamp boven te hangen. Maar welke lamp hang je boven je zwarte eettafel? Hierbij moet je ook rekening houden met de vorm van je eettafel. Wij gaan uit van de 3 meest voorkomende vormen en dat zijn: Rond, ovaal en rechthoekig.

Hanglamp voor boven ronde eettafel

Hanglamp LumoHanglamp BlagoHanglamp Unbeleafable

Welke lamp boven een ronde eettafel?

Boven een ronde eettafel staat een lamp met ronde vormen het mooiste. Let er wel op dat de diameter van de lamp niet te groot is. Het moet niet overheersen, juist versterken! Maar je kunt ook kiezen voor een lamp met een ongewone vorm zoals hanglamp Unbeleafable.

Hanglampen voor boven een ovale eettafel

Hanglamp WattsonHanglamp Moonlight

Welke lamp boven een ovale eettafel?

Een ovale eettafel biedt veel ruimte om een lamp boven te positioneren. Wanneer je binnen de ruimte van de tafel blijft zit je altijd goed. Tip: Combineer verschillende kleinere lampen voor een speels geheel.

Hanglampen voor boven een rechthoekige eettafel

Hanglamp ReilleyHanglamp EdgeHanglamp Borro

Welke lamp boven een rechthoekige eettafel?

Wist je dat er speciale lampen zijn voor boven rechthoekige eettafel? Deze lampen kun je precies in lijn met de tafel ophangen, dit zorgt ervoor dat de lamp en je eethoek echt één worden.

Op zoek naar nog meer inspiratie?

We snappen da je na het lezen van deze blog enthousiast bent geworden! Volg ons op Facebook, Instagram of Pinterest. Wil je regelmatig de leukste inspiratie in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Onze meubels in het echt bewonderen? Ga langs bij één van onze INHOUSE dealers.