Haal de zomer in huis! Wanneer de zon zich steeds vaker laat zien, willen we natuurlijk dat heerlijke gevoel van buiten naar binnen halen. Of wanneer je op vakantie bent geweest en de sfeer van daar het liefst mee naar huis zou nemen. Gelukkig kun je binnen no-time jouw interieur zomerproof maken. Óf je nu buiten naar binnen wil halen of dat fijne vakantiesfeertje in huis wil, wij geven je 4 ideeën! Pak er maar een heerlijk koel drankje bij, want met deze ideeën heb je gelijk de zomer in je bol.

Interieurtrend lichte kleuren

Idee  1: Lichte kleuren en luchtige materialen

De zomer kan heel fijn zijn, maar wanneer het binnen snikheet is heb je natuurlijk helemaal geen zin om op een warme plakbank te zitten. Door voor de juiste kleuren en materialen te kiezen maak je het jezelf aangenaam in huis. Wist je bijvoorbeeld dat lichte kleuren een ruimte koeler doen ogen? Je houd stiekem je hersens voor de gek. Zeker wanneer je dit combineert met koele kleuren, zoals blauw, turquoise of groen. Ook wanneer het aankomt op de keuze van het materiaal van jouw meubels kan je verschil maken door te kiezen voor fijne ademende stoffen. Onze Revello hoekbank is een bank met een bekleding van Unit stof, deze stof bestaat deels uit katoen. Hierdoor is dit een erg aangename bank tijdens een warme zomerdag.

Bali interieur

Idee 2: Een enkeltje Bali, Bali interieur in jouw woning

Één van de zomertrends voor buiten is rotan en bamboe. Deze twee natuurlijke materialen zie je veel in tuinmeubelen, als afscheiding van de tuin of als accessoires. Wanneer je deze elementen dus ook in huis haalt zul je zien dat je direct een overlapping ziet van buiten en binnen. De inspiratie voor deze materialen komt uit Bali. Een populaire vakantiebestemming, mensen die er geweest zijn zullen beamen dat het op Bali wel lijkt alsof alles op elkaar afgestemd is. Veel huizen hebben ruimtes zonder muren, waardoor buiten en binnen letterlijk één worden. Dat wij met ons Nederlandse klimaat geen open huizen kunnen bouwen is wel duidelijk, maar door bepaalde elementen uit Bali toe te passen in jouw Hollands interieur kan je dichtbij dit effect komen. Denk hierbij aan een toffe bamboe lamp of een mangohouten kast zoals onze opbergkast Mandoly.

Mediterraan interieur terra

Idee 3: Terra kleuren; Mediterraan genieten!

Een van de kleuren die je direct naar mediterrane tuin brengen is toch wel de terracotta kleur. Deze kleur, ook wel terra genoemd is een warme kleur die goed te combineren is in je interieur. De terra kleur valt in hetzelfde kleuren palet als koper, cognac, oranje en bruin. Om de terra kleur zo goed mogelijk over te laten komen (en dat mediterrane sfeertje te creëren), kan je deze het beste combineren met grijs. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een terra kleur vloerkleed, zorg er dan ook voor dat je andere accessoires hebt in deze kleur. Zoals woonkussens, bloempotten of wanddeco.

Zomers interieur

Idee 4: Je interieur als zomerse cocktail

Wanneer je met een cocktail in je hand op een stand bedje op een tropische bestemming ligt ziet het leven er natuurlijk een stuk zonniger uit dan wanneer je thuis op je bank Netflix aan het uitspelen bent. Maar wat dacht je ervan om jouw interieur een beetje te shaken als een tropische cocktail? Een Pina colada, mojito of toch liever een margarita? Wanneer je aan cocktails denk, denk je natuurlijk aan kleur, vrolijkheid en relaxen. Met vrolijke meubels zoals onze gele Sontino bank, okergele velvet Delora bank of gele Satorno fauteuil haal je direct de zon in huis. Voeg daar nog wat vrolijke sierkussens aan toe en stijl het af met onze vloerlamp palm in brons. Zo vergeet jij even dat je in je eigen woonkamer bent en waar je je op een onbewoond eiland. Echt ultiem relaxen? Vergeet die onhandige hangmat, kies voor een comfortabele relaxfauteuil.  

We snappen dat je na het lezen van deze blog niet kan wachten tot je jouw interieur zomerproof kunt maken. Maar waar te beginnen? Onze stylisten en adviseurs in onze INHOUSE winkels helpen je graag. Via onze website maak je gemakkelijk een afspraak voor een gratis interieuradvies. Tijdens zo’n interieur advies ga je aan de slag met een interieurplan en wensen. Hierna weet jij precies welke kleur er op de muur komt, welke meubels passen bij jouw wensen en de perfecte accessoires om het af te maken.