5x inspiratie voor een frisse eethoek

Het voorjaar is begonnen! Tijd voor een frisse wind door je huis. En een van de plekken die het meest gebruikt wordt in huis, is de eethoek. Daarom laten we je graag 5 verschillende eethoek ideeën zien. En een eethoek is natuurlijk niet compleet zonder de juiste verlichting en accessoires. Lees snel verder voor de leukste inspiratie.

1 ) Okergeel velvet; Zonnestraal aan tafel!

Deze combinatie is toch geweldig! De Comani ovale tafel met de Komera stoelen. De stoelen zijn in okergeel velvet, wat echt een voorjaarsgevoel geeft. Geel is de kleur van de zon, en die halen we graag in huis in het voorjaar. Én mega handig: De Komera stoelen hebben een terugdraaimechanisme, hierdoor staan de stoelen altijd netjes aangeschoven. Maar wat dacht je van deze tafel! Die mogen we zeker niet overslaan. Het blad is gemaakt van Lamulux, een super sterk materiaal wat precies lijkt op hout. De zwarte metalen poten zorgen voor een prachtig contrast met het blad. Fijn detail: De poten van de tafelen en stoelen matchen bij elkaar. En door de vorm van de tafel passen er genoeg stoelen aan. Dit is toch een top combinatie!

2 ) Stoere industriele eethoek? Combineer leer en hout!

Stoer wonen? Dan is de eethoek combinatie van de Batoli rechthoekige tafel en de Dento eetkamerstoelen perfect! De robuuste uitstraling van de stoelen past goed bij de industriële look van de tafel. De tafel heeft een blad van rustiek eiken en een zwarte metalen spinpoot. De stoel Dento is verkrijgbaar in twee verschillende kleuren leer, antraciet en bruin. Zoals je ziet zijn dit perfecte kleuren om te combineren. De eetkamerstoel Dento bruin leer heeft een stoer stiksel over de rug lopen. Dit heeft de eetkamerstoel Dento antraciet leer niet, wanneer je deze twee stoelen combineert zorgt dit voor een speelse combinatie.

3 ) Schuif maar aan! De perfecte familie eethoek

Een eetbank bij je eettafel? Ideaal als je kinderen hebt! Eet er plots iemand mee? Geen probleem, schuif maar aan op de eetbank. De combinatie van de Imanto eettafel met de Rantio eetkamerbank is perfect, de bank sluit mooi aan onder de tafel. De poten van de tafel zitten ver aan de zijkant wat zorgt voor extra beenruimte. En laten we de Rantio eetkamerstoel op wielen maakt het plaatje compleet. Deze schuif je gemakkelijk aan en zitten comfortabel door de fijne armsteunen.

4 ) Urban jungle? Haal dit in huis met groen velvet!

Velvet is hot! Dat hoeven we natuurlijk niet meer te vertellen. Toffe groene eetkamerstoelen combineer je met de Mangoly tafel om zo een fijne eethoek te creëren. Het groene velvet geeft echt dat urban jungle gevoel wat we deze lente nodig hebben, laat de natuur maar binnen. De ovale tafel Mangoly is gemaakt van mangohout, exotischer kunnen we het niet maken! De spinpoot zorgt ervoor dat de stoelen goed kunnen aanschuiven. Combineer dit met toffe accessoires op tafel en het is een plaatje om naar te kijken.

5 ) De perfecte ronde tafel voor een kleinere ruimte

De perfecte ronde tafel? Dat is onze Centi met verjongde bladrand. Een verjongde bladrand is een rand die schuin afloopt, hierdoor voelt een stootje tegen de tafel minder hard. Heb je weinig ruimte, maar wil je toch een toffe eethoek? Dan is de combinatie van de Centi eettafel met kleinere stoelen perfect. De tafel heeft een diameter van 140 cm en de stoelen nemen niet te veel ruimte in. Combineer de verschillende kleuren stoelen om zo een fris geheel te krijgen.

Eettafel dilemma; Welke eettafel past bij mijn wensen?

Een mooie eethoek begint natuurlijk bij een fijne tafel. Maar welke tafel is nu perfect voor in jouw huis? En welke vorm eettafel kies je en wat voor materiaal? Er zijn zo veel mogelijkheden. In deze blog lees je alles over de het kiezen van de juiste eettafel.

De juiste verlichting als echte sfeermaker

Wat maakt van een tafel met stoelen nou een echte eethoek? Door de juiste hanglamp erboven te hangen natuurlijk. Niet alleen is het handig in de avond, maar je maakt er ook een statement mee. Kies bijvoorbeeld voor onze flamboyante gouden hanglamp unbeleafable! Of kies voor onze stijlvolle hanglampen Apollo. Je zult zien dat door de juiste verlichting boven je tafel te hangen je eethoek direct meer uitstraling krijgt.

Bonus tip: Table fun!

Een lege tafel is natuurlijk mega saai. Tijd voor wat fun op tafel. Je kunt natuurlijk gewoon dat standaard saaie vaasje op tafel zetten. Of maak het wat speelser door verschillende accessoires te combineren of te kiezen voor één toffe eyecatcher! Bekijk al onze woonaccessoires voor inspiratie.

Zin om je huis (opnieuw) in te richten?

We snappen dat je nu vol zit met ideeën, maar hoe pas je dit toe in je eigen interieur? Onze stylisten en adviseurs helpen je graag. Maak gratis een afspraak voor een interieuradvies bij een INHOUSE winkel bij jou in de buurt. Nog meer inspiratie nodig? Download dan gratis ons woonmagazine!