5x interieurtrends voor 2021!

Vorig jaar zijn we meer dan ooit thuis geweest. Hierdoor zijn onze woonbehoeftes ook anders geworden, en dat is terug te zien in de trends van 2021! Maar wat zijn de woontrends van 2021 en hoe pas je dit toe in jouw interieur?

Trend 1: Aaibaar zacht

Onweerstaanbaar zachte stoffen is één van de trends die we zien in 2021. Deze trend is afgeleid van het feit dat we behoefte hebben aan contact. Meubels en accessoires met een hoog aaibaarheidsgehalte! Teddy, velvet of ribstof. Allemaal materialen die heerlijk zacht zijn én on-trend!

Hoe pas ik dit toe in mijn interieur?

Kies voor één statement piece in je woonkamer door bijvoorbeeld een bank of fauteuil in een aaibare teddy stof weg te zetten. Of wat dacht je van velvet meubels? Nieuwsgierig naar velvet meubels? Lees onze blog: Velvet is voor iedereen! Thuis zijn is nog nooit zo leuk geweest! Wil je deze trend toepassen zonder je interieur drastisch te veranderen? Wat dacht je van een paar fluffy kussens op je bank? Of een heerlijk zacht vloerkleed?

  1. 1) Hoekbank Famanti Lichtgrijs Express Delivery
  2. 2) Fauteuil Babe wit
  3. 3) Relaxfauteuil Sinta M bordeauxrood velvet

 

Trend 2: Bewust en duurzaam

We moeten lief zijn voor onze aarde. Dat is precies waar deze trend om draait. Bewust kiezen om te investeren in duurzame meubels. Hierbij kun je denken aan meubels die tijdens het productieproces weinig impact op het milieu hebben. Of zorgvuldig te kiezen voor meubels waarvan je weet dat je er jaren plezier van gaat hebben. Ook dat is duurzaam! Wat betreft materialen zijn er veel opties die beter zijn voor het milieu, denk bijvoorbeeld aan stoffen die gerecycled zijn. De stof van onze fauteuil Valanto is gemaakt van gerecyclede PET flessen.

Trend 3: Japandi

Je vraagt je natuurlijk af: Wat is Japandi? Het is goed om te weten dat japandi een combinatie is van Japans en Scandinavisch (ook wel Scandi genoemd). Deze landen hebben weinig overeenkomsten. Maar qua woonstijl hebben ze wel één belangrijk ding gemeen. Dat is dat beide stijlen bekend staan om de rust die het uitstraalt. Lichte tinten en natuurlijke materialen vormen de basis voor de Japandi stijl. Minimalistisch, neutrale kleuren en vooral rust.

3 tips om de Japandi stijl toe te passen in jouw interieur:

  • Ga voor zo veel mogelijk neutrale kleuren
  • Kies voor een paar statement pieces en probeer daarmee contract te creëren.
  • Gebruik natuurlijke materialen zoal hout, rotan of bamboe

Trend 4: Green and blue, I love you!

Groen en blauw zijn kleuren die we veel zien in 2021. En dat is niet voor niks! We zijn op zoek naar rust en wat is nu rustgevender dan dé twee kleuren van de aarde: Groen en blauw! En wie denkt dat groen en blauw saai zijn heeft het mis!

Groen in je interieur? Ja gaan we doen! 3 tips om je interieur een beetje groen te geven:

  1. 1 Planten, planten en nog meer planten. Maak van je woning een urban jungle door de natuur in huis te halen. Planten staan erom bekend dat ze stress verminderen en daarnaast zijn er ook veel planten die de lucht zuiveren.
  2. 2 Groene meubels, waarom zou je voor grijs of beige gaan wanneer er ook zo veel toffe groene meubels zijn. Ga voor een groene bank, bijvoorbeeld onze bank Nayomi of Voltia. Of de toffe groene Monzone leren fauteuil.
  3. 3 Olijfgroen, mosgroen, smaragdgroen of mintgroen! Er zijn zo veel tinten groen daarom is groen de perfecte kleur om aan te brengen op een muur. Hiermee creëer je direct een tof effect in je interieur.

Blij met blauw! 3 tips om blauw in je interieur aan te brengen:

  1. 1 Vervang de items die je normaal in het zwart zou kopen door donkerblauw. Dit zorgt voor rust.
  2. 2 Tot-sur-ton; blauw combineren met blauw? Ja dat kan zeker. Omdat blauw in oneindig veel verschillende tinten heeft is dit de perfecte kleur om volledig in je huist terug te laten komen.
  3. 3 Blauw staat bijna overal bij! Wat het mooie is van de kleur blauw is dat dit zowel met warme als met koele tinten gecombineerd kan worden. Zo combineer je blauw met gouden accessoires voor een warme uitstraling. Wil je blauw als koele tint combineren? Combineer het dan met wit.

Trend 5: Smaakmakers en statement pieces

Go Wild! Een giraffe aan de muur? Een gouden palmboom lamp? Of een okergele pauw ornament? Het kan niet gek genoeg! Dit is de tegenhanger van de Japandi trend, namelijk dat het niet gek genoeg kan. why be boring when you can be flamazing?!

  1. 1) Ornament Snake met zwart
  2. 2) Woonaccessoire Sanka goud
  3. 3) Ornament Olifant goud
  4. 4) Planter fine Earthenware

 

Think bold! Zo pas je statement pieces toe in jouw interieur

Wat het makkelijkste is van deze trend is dat je niet gelijk een nieuwe bank of fauteuil aan hoeft te schaffen. Juist met je huidige meubels kom je al een heel eind. Combineer deze met de juiste woonaccessoires en creëer een WOW-effect. Tip: Blijf wel in hetzelfde kleurenpalet om tegen te gaan dat het rommelig wordt.

Dus, tijd voor verandering? Welke interieurtrend ga jij toepassen?

We snappen dat het soms lastig kan zijn om je interieur om te toveren naar één duidelijke stijl. Geen probleem, het hoeft ook niet allemaal in een keer. Heb je hulp of advies nodig? Onze stylisten en adviseurs helpen je graag met een gratis interieuradvies gesprek.