Interieurfreaks opgelet! Samen met onze stylisten en trendwatcher hebben we voor jou de interieurtrends van 2022 op een rijtje gezet. 2022 heeft heel wat voor ons in petto! Zo zien we veel frisse kleuren en nieuwe vormen. Lees snel verder, want dan weet jij als eerste dé interieur trends voor 2022. En als bonus vertellen we je ook nog wat de kleuren van 2022 zijn!

Trend 1: 70s Retro met een moderne twist

Interieurtrens 70s

Warme kleuren, ronde vormen, vrolijke patronen, de 70s retro trend maakt een comeback! Voor de één roept het een fijne herinnering op en de ander kent het alleen van foto’s van vroeger. Flashback naar bloemenprint banken, geometrisch behang en bruine schrootjes muren. Het is niet gek dat deze interieurstijl één van de trens van 2022 is. De trend kenmerkt zich als erg knus en gezellig. De moderne twist in deze trend vind je vooral in het kleurgebruik, waar deze trend vroeger draaide om de kleur oranje. Kiezen we nu massaal voor terra, een wat zachtere oranje tint. Materialen die typerend zijn voor de 70s zijn velvet, rotan en kurk. Deze materialen zien we ook heel veel terug komen in deze trend. En de schrootjes muur? Die heeft plaats gemaakt voor een modernere variant, de latjes muur!

Trend 2: Urban 90s

Interieurtrend urban nineties

The good old nineties, de tijd waarin neonkleuren hip waren en popmuziek populairder was dan ooit. Iedereen had een Nintendo in huis, ging bellen met een Nokia telefoon en Photoshop zag het daglicht, technologische ontwikkelingen gingen razendsnel. Wat dit te maken heeft met interieurtrends? We zijn op zoek naar vertrouwde stijlen en hebben behoefte aan nostalgie. Hierbij kun je denken aan vrolijke kleuren en traditionele vormen maar dan helemaal van nu! Grafische prints in combinatie met opvallende accessoires, laat de nineties kid weer helemaal in je los.

Trend 3:  Doe maar duurzaam 

Interieurtrend duurzaam

Als er één ding is wat we meenemen uit de pandemie periode, is het wel dat we goed moeten zorgen voor onszelf en de aarde. Gezond en duurzaam voedsel, bewust nadenken over de aanschaf van kleding en elektrisch rijden. Er zijn zo veel onderdelen van ons leven waarin we op zoek naar manieren om het beter te doen voor onszelf en de volgende generaties. Deze trend is ook heel erg terug te zien in de interieur branche. Ontwikkelingen rondom materialen die ervoor zorgen dat meubels duurzamer worden. Hierbij kun je denken aan mycelium leer, gemaakt van paddenstoelen. Maar ook materiaal gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Op zoek naar duurzaam hout? Kies dan voor mangohout, deze houtsoort is duurzaam omdat het een bijproduct is van de fruitteelt. Wanneer een mangoboom volgroeit is geeft het bijna geen fruit meer, hierdoor is het perfect om als houtsoort te gebruiken. Onze eettafel mango is een voorbeeld van zo’n mangohouten eettafel die qua uitstraling van het tafelblad zeker niet onderdoet voor andere houtsoorten. Beter voor het milieu, en jij hoeft geen concessies te doen!

3 Tips voor een duurzamer interieur: 

  • - Koop bewust en kies kwaliteit, van een mooie houten tafel kun je makkelijk jaren plezier hebben.
  • - Kies bewust voor duurzame materialen zoals mangohout, bamboe of glas. Een glazen lamp (met led verlichting) is super duurzaam en kan je ook jaren plezier van hebben.
  • - Geef je oude meubels een tweede leven, verkoop het op Marktplaats of geef het aan de kringloop.

Trend 4: Ronde en organische vormen 

Interieurtrend ronde en organische vormen

Een trend die we in 2021 al veel zagen en in 2022 ook zeker een blijvertje is, is de ronde en organische vormen trend. Meubels met ronde vormen zien we steeds vaker terug komen. Wat ook kenmerkend is voor deze trend is dat we graag aaibare en zachte meubels in huis hebben. Dit komt voort uit dat we veel thuis waren en ons huis als veilige en vertrouwde plek zien. Onze Nomanti hoekbank is voorzien van prachtige ronde vormen, dit geeft de bank precies de uitstraling die past bij deze trend. Qua accessoires kan je in deze trend ook helemaal los gaan. Een kandelaar, vaas of lamp? Bekijk onze accessoires pagina voor de tofste accessoires. Nog een heerlijk zacht kleed, het liefst rond natuurlijk en deze trend is compleet! Qua stoffen kan je in deze trend denken aan teddystof, bouclé en ribstof.

Trend 5: Smart furniture

Interieurtrend smart furniture

Hey Google, speel radio. Een paar jaar geleden moesten we nog grinniken bij de gedachte dat we tegen ons huis zouden gaan praten en tegenwoordig willen we het liefst dat alles in ons huis met ons meewerkt. We zijn de laatste jaren meer dan ooit thuis geweest. Thuiswerkkantoor, thuisbioscoop, thuisschool, thuissportschool, noem het maar op en we hebben er een plaats in huis voor gezocht. De functie van onze meubels verandert met ons mee. Een trend die we dan ook zien is dat we steeds  meer slimme meubels in huis krijgen. Een bank met usb-oplader? Bekijk Celino hoekbank, dé bank die voorzien is van alle moderne gemakken. Een relaxfauteuil met verwarmings- en relaxfuncties? Elektrisch verstelbare onderdelen? Relaxfauteuil Romia is de stoel van de toekomst! In 2022 zul je steeds meer meubels zien met extra functies die bijdragen aan gemak en ontspanning.

Trend 6: Wabi Sabi

Wabi wat? Ja we snappen goed dat deze trend nog wat uitleg nodig heeft. Wabi Sabi is een Japanse levensfilosofie, waarbij de schoonheid van het alledaagse centraal staat. Eenvoud, rust en stilte, je hoeft het in Japan niet te zoeken want het zit daar in de cultuur verweven. Je kunt bij deze trend ook aan de Japandi trend denken die we veel in 2021 zagen, maar het verschil in deze trends zit ‘m in dat Wabi Sabi eigenlijk geen trends is maar een levensfilosofie.

Dit zijn de kleuren van 2022 

Elk jaar is het weer spannend, wat zullen de kleuren van dat jaar worden. De twee bepalende kleuren van het nieuwe jaar komen van Histor en Flexa. Bij Histor is de kleur van 2022 Olive Sprig en volgens Flexa is de kleur van 2022 Bright Skies. Beide zijn prachtige kleuren die goed te combineren zijn. Ook een belangrijke kleurtrend die we zien in 2022 is dat bruin het nieuwe zwart is, we gaan deze kleur steeds meer terug zien in onze interieurs. Wij zijn enthousiast, jij ook!?

Histor Olive sprig Flexa brigt skies

Welke trend heeft jouw voorkeur? Wij helpen je graag!

Na het lezen van deze blog zit je natuurlijk vol met inspiratie en wil je het liefst gelijk een muur in bright skies verven. Ons advies? Wacht hier even mee! Het is natuurlijk erg aantrekkelijk om gelijk heel je interieur om te gooien. Maar zonder plan zal je niet het effect krijgen wat je het liefst wil. Maak gebruik van ons gratis interieuradvies, en laat je adviseren en ontdek de mogelijkheden voor jouw interieur. Wil je liever reallife inspiratie opdoen? Kom langs in een van onze ruim 30 woonwinkels