Waar we tot voor kort vooral banken in neutrale kleuren in het interieur zagen, is er de laatste tijd een trend gaande met juist opvallende gekleurde banken. De grijze bank die lange tijd een musthave was, is niet langer een vanzelfsprekende keuze bij de inrichting van je woonkamer. Ben jij al klaar voor een gele of misschien wel knalroze exemplaar?

Kleurrijke banken

De bank is vaak het middelpunt van je woonkamer. Een plek waar je lekker kunt relaxen, televisie kunt kijken of uren kunt kletsen met vrienden. Een comfortabele bank is dus zeker belangrijk, maar ook het design kan veel invloed hebben op de sfeer in je woonkamer. Een neutrale bank is een veilige keuze, maar kan je interieur ook een beetje saai maken. Wil je van je bank echt een eyecatcher maken? Dan is er tegenwoordig volop keuze in (knal)kleuren. Wij vertellen je welke kleuren helemaal van nu zijn én hoe je deze kunt combineren in je eigen woonkamer.

Groene bank

Een groene bank is een goede optie als je nog een beetje twijfelt over zo'n knalkleur als bank in je interieur. Groen is een kleur die weinig trendgevoelig is en eigenlijk altijd wel kan. Wil je de verdere styling van je woonkamer rustig houden, zonder meteen "all out" te hoeven gaan met kleur? Dan is groen perfect! Deze combineer je namelijk moeiteloos met neutrale tinten en past in verschillende stijlen. Zo is de groene bank een perfecte match met een industrieel interieur met stoere zwart- en grijstinten. Ook in de botanische trend doet ie het goed, gecombineerd met een hoop groene kamerplanten. Wil je later toch wat meer kleur toevoegen? Dan is groen ook een goede keuze, want deze tint vinden we in veel kleurpaletten terug. Zo kun je je groene bank een boost geven met roze en okergele kussens óf je houdt hem juist lekker rustig met grijze en zwarte tinten. Een van onze toppers is onze groene bank Sami.

Banner Groene banken

(oker)gele bank

Okergeel is al langere tijd niet meer weg te denken uit het interieur. Ook deze kleur is prima te verwerken in een industriële stijl, maar werkt ook goed met de lichte tinten van het Scandinavische interieur. Meer van de kleurrijke bohemian stijl? Ook daarin kun je je gele bank perfect kwijt. De fluwelen okergele bank zie je bij verschillende woonwinkels terug en is wat ons betreft een blijvertje. De gele tint brengt direct een zonnige sfeer in huis en je bank wordt sowieso de eyecatcher van je woonkamer. Pas wel even op als je een houten vloer hebt die wat warmer van kleur is. Het kan zijn dat het geheel dan te "gelig" gaat ogen. Onze Delora hoekbank is een okergele velvet bank die helemaal past in deze trend.


Okergele banken

Roze bank

Waar we vroeger de roze bank vooral associeerden met een Barbiehuis, kan deze in de huidige tijd prima in je woonkamer staan. Roze blijft een trend! Deze kleur kun je namelijk ook heel stoer combineren, bijvoorbeeld met een strakke grijze gietvloer, donkere kozijnen en een zwart marmeren salontafel. Natuurlijk kun je ook gaan voor een knallend kleurrijk interieur, waarbij de roze bank het middelpunt is. Deze kleur is namelijk uitstekend te combineren met veel andere trendkleuren van dit moment, zoals okergeel, groen en dieprood.