Wat is een modulaire bank?

Een elementenbank wordt ook wel modulaire bank genoemd. De naam verraad het eigenlijk al, dit zijn banken met verschillende onderdelen die los van elkaar te verplaatsen zijn. Typisch aan dit soort banken is dat de verschillende onderdelen heel goed los van elkaar kunnen staan. De zijkant van zo’n element is zo afgewerkt dat het er op zichzelf ook mooi uitziet. Een modulaire bank op pootjes? De meeste elementenbanken zijn makkelijk te verschuiven omdat ze op pootjes staan. Wij zijn erg enthousiast over de elementenbank, en geven je graag 4 redenen om voor een elementenbank te kiezen.

Reden 1: Je bent wendbaar

Één van de grootste voordelen van een elementenbank is dat je je woonkameropstelling super makkelijk kunt aanpassen aan de situatie. Meerdere mensen op bezoek? Schuif de verschillende onderdelen zo uit elkaar dat je gezellige hoekjes creëert, zo hoeft niet iedereen op een kluitje te zitten. Iedereen kan dan heerlijk zitten en heeft de ruimte, superhandig tijdens een verjaardag of als heel de familie over de vloer is. Onze elementenbank Marcina met heerlijke zachte stof is de perfecte wendbare elementenbank. De bank is perfect als je gewoon wil loungen, maar krijg je veel bezoek over de vloer. Dan schuif je de onderdelen uit elkaar, de handige hocker kan goed op zichzelf staan maar sluit ook naadloos aan op de andere elementen. Deze bank is een verrijking van je woonkamer!

Elementenbank Marcina

Reden 2: Nooit meer uitgekeken op je woonkamer

Ben jij zo’n type die het liefst elk half jaar z’n woonkamer anders indeelt? Dan is een modulaire bank perfect voor jou! Waar je bij andere banken vast zit aan een bepaalde hoek en dit nooit kunt aanpassen. Kun je bij een modulaire bank helemaal los gaan. Je deelt binnen een handomdraai de woonkamer net even anders in. Ga je verhuizen? Gegarandeerd dat je elementenbank past in je nieuwe woonkamer. Zo kun je altijd blijven vernieuwen en ben je nooit uitgekeken op je bank.

Reden 3: Modulair bank zelf samenstellen

Één van de voordelen van INHOUSE is dat je banken zelf kunt samenstellen. Dat is natuurlijk bij een gewone bank al een groot pluspunt. Maar bij een elementenbank is dat nóg leuker! Want door het jaar heen heb je natuurlijk andere eisen aan een bank. Met kerst heel de familie over de vloer, tijdens een verjaardag het huis vol en op een luie zondag lekker bankhangen. De ene keer wil je een grotere bank dan de andere keer. Wat veel mensen doen bij een elementenbank is dat ze voor een standaard opstelling kiezen en nagaan tijdens welke momenten ze extra ruimte nodig hebben. Komt dit bij jou ook vaak voor? Dan zou je kunnen overwegen een extra element aan te schaffen en wanneer niet nodig deze op zolder of ergens anders in huis te zetten. Zo heb je altijd een element achter de hand om je bank uit te breiden.

Elementenbank Natiria

Reden 4: Stoffen en kleuren combineren

Normaal kies je een bank in één kleur, dit omdat een bank natuurlijk ook één onderdeel vormt. Maar wat tof is bij een modulaire bank is dat je ook kunt kiezen om verschillende kleuren of stoffen te combineren en verschillende elementen in verschillende stoffen of kleuren te kiezen. Onze Elementenbank Natiria combineert lichtgrijs met één element in donkergrijs in een andere stofsoort. Dit geeft een speels effect, we love it! Maar wil je liever andere kleuren of stoffen combineren? Je kunt onze banken helemaal naar wens samenstellen. Door ons stof- en leerconcept heb je keuze uit 250 soorten stof en leer. Modulaire bank beige, groen of toch okergeel? Er zit dus altijd wel een combinatie tussen die bij jou past.

Handig zo’n modulaire bank, dat wil ik ook!

We snappen dat je na het lezen van deze blog enthousiast geworden bent en direct op zoek bent naar een modulaire bank. Of natuurlijk al op zoek was en nu zeker overtuigd bent. Service staat voor ons op nummer 1 en daarom helpen we je graag van zoektocht naar droombank. Bekijk onze collectie in de winkel of op onze website. Maak gebruik van ons gratis interieuradvies. Tijdens zo’n interieuradvies gaat een expert samen met jou aan de slag met jouw woonwensen. Je kunt vrijblijvend een afspraak maken bij één van onze ruim 30 woonwinkels, op jouw gewenste datum en tijd.