Wil jij binnenkort je interieur een make-over geven? Vergeet dan niet een moodboard te maken! Een moodboard is een geweldige manier om de sfeer te creëren waar jij naar op zoek bent. Denk hierbij niet alleen aan afbeeldingen van meubels, maar ook aan kleuren, vormen, teksten en stoffen. Wij geven je een aantal tips om het perfecte moodboard te maken!

Wat is een moodboard eigenlijk?

Een moodboard is een collage van afbeeldingen en is daarmee het startpunt voor je nieuwe interieurplan. Je kunt hiermee een totaalplaatje van de stijl en sfeer die jij wilt creëren. Bij iedere volgende (aankoop)beslissing die jij gaat nemen, kijk je eerst even of het wel in de stijl en sfeer van je moodboard past. Hiermee zorg je voor eenheid en baland én kom je tot de perfecte inrichting die helemaal bij jou past!

Moodboard - INHOUSE

Hoe maak je een moodboard?

Er zijn verschillende manieren om een moodboard samen te stellen. Maar belangrijk is dat je eerst kijkt naar welke woonstijl je wilt doorvoeren in je interieur. Ga je voor een landelijk, industrieel, modern of kleurrijk interieur of kies je toch liever voor een woonstijl met zachte tinten en organische vormen? Aan de hand van je gekozen woonstijl kun je aan de slag met het maken van je moodboard. Kies bijvoorbeeld voor het ouderwetse knip- en plakwerk. Ga aan de slag met tijdschriften, folders en kleur- en textielstalen. Dit is een gemakkelijke manier én geeft je moodboard ook nog eens een extra dimensie. Of maak je moodboard via de computer. Heb je kennis van Photoshop, dan kun je hier je creativiteit in kwijt. Maar ook Pinterest biedt een goede uitkomst. Hier kun je gemakkelijk een eigen project aanmaken en interessante afbeeldingen in bewaren. Zo heb je binnen no-time een prachtig moodboard gecreëerd!

Pinterest - buttonMoodboards - INHOUSE

8 tips en tricks voor het perfecte moodboard!

Zodra je aan de slag wilt gaan met jouw moodboard, houdt dan onderstaande tips en tricks in je achterhoofd. Hierdoor zal jouw moodboard een lust voor het oog worden:

★ Laat vormen, materialen en kleuren vaker terugkomen.
★ Je hebt snel de neiging om helemaal los te gaan met afbeeldingen. Probeer zoveel mogelijk voor één stijl en sfeer te kiezen om eenheid te creëren.
★ Maak het moodboard niet té druk, dit zorgt voor een onoverzichtelijk beeld.
★ Wissel losstaande afbeeldingen af met sfeerbeelden.
★ Plaats in het midden van je moodboard de belangrijkste afbeelding en ga vanuit daar te werk.
★ Ga je met knip- en plakwerk aan de slag, verzamel dan genoeg tijdschriften en folder zodat je een ruime keuze hebt.
★ Ga naar een bouwmarkt of woonwinkel om kleur- en textielstalen te verzamelen.
★ Wees vooral lekker creatief en denk out-of-the-box!

Gratis interieuradvies - INHOUSE

Hulp nodig bij het uitwerken van je ideeën?

Vind je het lastig om je eigen ideeën om te zetten in een moodboard en kun je misschien wel wat hulp gebruiken bij het uitzoeken en inrichting van je droominterieur? Onze adviseurs helpen je gratis en voor niets om jouw ideeën om te zetten in een 2D interieurschets. Daarnaast kunnen zij jou ook nog informeren over onder andere kleuren, materialen, maatwerkmogelijkheden en zitcomfort. Twijfel daarom niet om een afspraak te maken voor gratis interieuradvies in één van onze ruim 30 woonwinkels in Nederland.

Gratis interieuradvies - INHOUSE