Zoek je een kleur om je interieur op te frissen? Okergeel oogt lekker fris, iets wat zeker bij meubels fijn is. Je kunt okergeel in je interieur op verschillende manieren combineren. Met harde kleuren zorg je voor een kleurspektakel. Maar okergeel is ook supertof met verschillende grijze tinten te combineren. Hoe je dat precies doet vertellen wij hier.

Wat is okergeel?

Okergeel is een warme geeltint, het neigt een beetje naar bruin maar dan met een gouden gloed. Er zijn eindeloos veel geeltinten: mosterdgeel, kanariegeel, citroengeel, maisgeel. Wanneer je okergeel naast ‘echt’ geel ziet zal je zien dat het een stuk minder schreeuwerig is. Okergeel is niet alleen hip voor meubels maar ook op de muur doet deze kleur het goed. De verfkleuren India Yellow van Farrow&Ball, Bubbels van Flexa en Circus van Histor zijn prachtige okergele kleuren voor op je muur.

Welke kleuren passen bij okergeel?

Een bonte kermis, dát wil je natuurlijk voorkomen. Daarom geven we je drie kleurencombinaties die ervoor zorgen dat okergeel kan shinen waardoor je interieur direct een boost krijgt.

Okergeel met grijs, een spannende match

Kan jouw interieur wel wat pit gebruiken? Maar vind je het aanbrengen van kleur spannend? Kies dan voor okergeel in combinatie met grijs. Okergeel knalt, maar gaat op een natuurlijke manier op in het geheel. Tip: wij hebben nu een relaxfauteuil staan, die past helemaal in het plaatje. Een sterke eyecatcher die toch in het interieur opgaat als je deze kleuren vaker terugkomen. Relaxfauteuil Romia in okergele velvet en zwart leer.

Okergeel met grijs combineren

Verrassend chic, okergeel met donkerblauw

Okergeel met grijs is een interessante keuze. Maar misschien heb je het lef om iets gewaagds te proberen? Okergeel en donkerblauw zorgen voor een wow-effect. Deze kleuren versterken elkaar waardoor beide kleuren stralen en het heeft een chique uitstraling. Relaxfauteuil Homara in okergele velvet geeft jouw woonkamer een nieuwe look.

Okergeel met donkerblauw combineren

Zeker doen: okergeel met groen

Groen en geel zijn met elkaar verbonden, ze zitten naast elkaar in de regenboog. Misschien is dat de reden dat deze kleuren een natuurlijke sfeer geven in je interieur. Plaats een okergele bank, bijvoorbeeld onze 3-Zitsbank Sontino,  in een ruimte met veel planten en andere groene details want dan komt deze perfect tot z’n recht.

Okergeel met groen combineren

Welk effect heeft geel in je interieur?

Wist je dat de kleur geel veel positieve betekenissen kent? Het staat voor geluk, energie en vrolijkheid. Okergeel geeft een frisse boost aan je interieur maar zeker ook aan jezelf. Deze kleur toepassen in je woonkamer fleurt de ruime op en verhoogt de sfeer. Het maakt van jouw huis een aangename plek waar je echt kunt genieten.

Vernieuwend en fris, is okergeel iets voor jou?

Ben jij enthousiast geworden over okergeel? Heb je behoefte aan kleuradvies, iemand die met je meedenkt over de inrichting van je (nieuwe) woning of wil je een specifiek meubel naar jouw wensen customizen? Daar helpen wij je graag bij!

Onze winkels zijn een walhalla voor interieurliefhebbers. De deuren staan altijd voor je open, dus schroom niet om eens langs te komen bij één van onze ruim 30 woonwinkels. Wist je dat onze adviseurs in de winkel je vrijblijvend helpen met gratis product- of interieuradvies?