Heb jij net een nieuwe bank, fauteuil of eetkamerstoel gekocht? En wil je hier zo lang mogelijk van kunnen genieten? Wees dan extra lief voor je meubels en zorg ervoor dat je ze op de juiste manier onderhoudt. Wij geven je een aantal tips hoe jij het langst kunt genieten van je stoffen meubelstuk.

alle meubels

omera

7 tips voor een langere levensduur van je meubels

1. Reinig en behandel je meubels regelmatig met een bijpassend onderhoudsproduct

2. Stofzuig de bekleding regelmatig met behulp van een zuigmond met een zachte borstel

3. Plaats je meubel niet rechtstreeks in het zonlicht of tegen een warmtebron, dit voorkomt verkleuring en schroeischade

4. Laat liever geen huisdieren op je zitmeubel

5. Ga niet staan of springen op je zitmeubel

6. Gebruik de armleuning niet als zitplaats

7. Indien het meubel voorzien is van losse kussens, klop deze dan regelmatig op om de vorm te behouden

Pilling effect bij stoffen meubels

Een ander effect dat van invloed kan zijn op het uiterlijk van je meubel is het zogenaamde pillingeffect. Hierbij gaan losse vezeltjes door draaiende bewegingen op de stof vervilten of klitten, waardoor de welbekende bolletjes ontstaan. Dit samenklitten kan komen door pluisjes, stof, vezels van kleding of fleecedekens. Gelukkig is het pillingeffect makkelijk te verhelpen met een pluizenkam of een textieltondeuse, die je bij een drogist kunt kopen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken, want het pillingeffect is dus geen slijtage van de stof. 

Behandeling van vlekken op stoffen meubels

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen! Gebruik daarom altijd bij aanschaf van een nieuw stoffen meubel een textielbeschermer. Deze textielbeschermer vormt een onzichtbaar schild rondom de vezels, waardoor vloeistoffen op basis van water, olie of vet minder snel zullen intrekken. Hierdoor kun je blijvende vlekken voorkomen. Daarnaast heeft iedere vlek zijn eigen aanpak om hem te verwijderen, bekijk hieronder de stappen en de vlekkentabel.

vlekkentabel

Gebruik het juiste onderhoudsproduct

Er zijn veel verschillende onderhoudsproducten voor ieder soort materiaal en meubelstuk te vinden. Daarom is het erg belangrijk om het juiste onderhoudsproduct voor jouw meubel uit te zoeken. Gebruik daarnaast nooit een product wat voor een ander soort materiaal bestemd is.

onderhoudsproducten

Ben jij nog op zoek naar een nieuw meubel?

De juiste stof kiezen voor jouw nieuwe meubel kiezen blijft lastig. Maar wat INHOUSE zo uniek maakt is dat je bijna al onze meubels zelf samen kunt stellen. Denk hierbij aan de opstelling, grootte, extra details en het materiaal. Je kunt onze meubels combineren met de stoffen uit onze eigen stoffencollectie. Daarnaast kun je bij aanschaf van je nieuwe meubel een aanvullende garantieservice voor 7 jaar afsluiten. Deze aanvullende garantie gaat verder dan waar de fabrieksgarantie eindigt. Is dat even mooi meegenomen!

stof adore

Hulp nodig bij het uitzoeken van een nieuw meubel?

Wil je graag wat extra hulp bij het kiezen van je nieuwe bank, fauteuil of eetkamerstoel? Dan kun je gebruikmaken van ons gratis interieuradvies. Tijdens zo’n interieuradvies gesprek ga je samen met één van onze experts aan de slag met jouw woonwensen!

interieuradvies