Een ronde of rechthoekige eettafel?

De eettafel, het middelpunt van een druk gezin. De plek waar alles samenkomt, iedereen op z’n eigen vertrouwde plekje. Gezelligheid tijdens het avondeten, ochtendspits tijdens het ontbijt en ontspannen een spelletje spelen in het weekend. Soms vergeten we gewoon hoe belangrijk een eettafel is voor het gezin. Wij snappen dat je een efficiënte eethoek wil. Maar waar kies je dan voor? Een ronde of rechthoekige tafel. Na het lezen van deze blog weet jij precies wat voor soort tafel past bij jouw gezin, rond of rechthoekig.

Voordelen rechthoekige tafel

Groot, groter, grootst! Eén van de voordelen van een rechthoekige tafel is dat je deze zo groot kan nemen als je zelf wil! (En in je woning past natuurlijk) Wanneer je denkt aan gezellige eettafels, zie je natuurlijk gelijk een lange prachtig gedekte tafel voor je. Bijvoorbeeld onze rechthoekige eettafel Gardo van 2,4 meter. Of onze rechthoekige eettafel Canarias, met prachtige verjongde bladrand, een wat? Een verjongde bladrand is een rand die schuin naar binnen loopt, hierdoor lijkt het blad optisch smaller. Mocht je geen ruimte hebben voor een hele grote rechthoekige eettafel? Schuif de tafel met een kopse kant tegen de muur, dat scheelt al een hoop ruimte.

Die akelige tafelpunten, voor je het weet loop je er weer tegen aan. Gelukkig is daar een oplossing voor! Onze eettafel Oltia heeft afgeronde hoeken. Hierdoor heb je geen last meer van die gemene hoeken aan de tafel. Ook handig met kleine kinderen.

3x toffe rechthoekige eettafels

De sfeermaker; De voordelen van een ronde tafel

Een ronde eettafel heeft veel voordelen ten opzichte van een rechthoekige eettafel. Zo neemt een ronde eettafel minder ruimte in. Je hoeft niet bang te zijn dat je tegen de punten aan loopt, want die heeft een ronde tafel natuurlijk niet. En je schuift er makkelijk een stoel bij! Maar het grootste voordeel van een ronde eettafel is dat deze zorgt voor gezelligheid. Aan een ronde eettafel zit je veel gezelliger bij elkaar, waardoor iedereen aan tafel gesprekken met elkaar kan voeren.

3x Fijne ronde eettafels:

Welke eettafel past bij mij?

Maar de vraag blijft, welke eettafel past bij mij?! Rond of rechthoekig? Stel je zelf de volgende vragen, dan zul je precies weten welke tafel geschikt is voor jou:

Hoe ziet de ruimte eruit?

Het is belangrijk om te bedenken hoe de tafel zal staan in de ruimte. Een rechthoekige tafel of een ronde tafel zijn zo anders van elkaar. Teken de ruimte uit en je zult gelijk een idee krijgen wat beter is. Twijfel je welk formaat je kwijt kan? Onze adviseurs helpen je graag.

Wil ik veel zitplekken aan tafel?

Wanneer veel stoelen kwijt wil aan een eettafel is een rechthoekige tafel beter dan een ronde tafel. Bij een ronde tafel zit je met het probleem dat als je te veel stoelen kwijt wil dat niet past met de tafelpoot en stoelpoten. Kies je voor een rechthoekige tafel, dan kan je vaak veel stoelen kwijt zonder problemen met poten. Nieuwsgierig hoe groot een eettafel voor 6 personen moet zijn? Wij vertellen je het in deze blog.

Wat vind je mooier?

Smaak is zeker belangrijk. Wordt jij gewoon veel vrolijker van een ronde eettafel dan van een rechthoekige eettafel? Of andersom? Kies voor wat je zelf mooi vind.

De perfecte compromis; Ovaal!

Speels, stijlvol en handig! Dat is precies wat een ronde eettafel is. De ovaalvormige eettafel doet niet onder voor de ronde of vierkante eettafels. Het heeft de praktische kant van een ronde tafel, geen hoeken. En net als bij een rechthoekige tafel, heeft een ovaalvorige tafel veel oppervlakte. Onze eettafel Podavi is een voorbeeld van een prachtige ovale eettafel. De uitkomst in een modern huishouden. Maar ook onze ovale eettafel Mangoly uitgevoerd is stoer zwart mangohout is een perfecte familie tafel.

3x mooie ovale eettafels

Tijd voor een nieuwe eethoek?

Heb je inspiratie nodig voor een frisse eethoek? Bekijk deze blog waarin we je 5x inspiratie geven voor een frisse eethoek. Of kom langs in de winkel voor gratis interieuradvies. Onze stylisten en adviseurs helpen je graag met het inrichten van je eethoek en het kiezen van de juiste eettafel. Wij inspireren, jij bepaalt.