De ronde eettafel is een blijvende interieurtrend. Helemaal terecht wat ons betreft, want de ronde tafel heeft een heleboel voordelen. Ben je nog niet helemaal overtuigd? Lees dan zeker verder, want we geven je 5 redenen waarom ook jij voor een ronde eettafel zou moeten gaan.

Reden 1; Speels effect

Met een ronde tafel zorg je ervoor dat alles om de tafel draait, letterlijk en figuurlijk. De eethoek is een belangrijk deel van de woning. Het is de plek waar je in de ochtend je kopje koffie drinkt maar het is ook de plek waar je met vrienden heerljik uren wil tafelen. Omdat een ronde tafel vrijer in de ruimte staat dan een rechthoekige tafel geeft dit en speels effect. Het middelpunt van het huis!

Reden 2; Het oogt ruimtelijk

Een ronde eettafel kan een kleine woning ruimtelijker laten ogen. Door de ronde vorm oogt de tafel minder robuust en je kunt hem ook in een kleine eethoek makkelijk kwijt. Over het algemeen geven ronde vormen ook een meer vriendelijk en zacht gevoel en staat de rechte vorm meer voor stoer en strak.

Reden 3; Neemt minder plek in

Afhankelijk van de vorm van je eethoek, kan een ronde tafel ruimtebesparend werken ten opzichte van een rechthoekige. Ook kun je makkelijk rondom een ronde tafel bewegen en is hij ideaal voor je peuters en kleuters omdat zij zich niet kunnen stoten aan de tafel omdat deze geen hoeken heeft. Ook kun je makkelijk extra stoelen aan een ronde eettafel schuiven en zitten de personen hierop fijner omdat de poot van de tafel in het midden zit.

Reden 4; Er passen genoeg personen aan een ronde tafel

Een ronde eettafel wordt vaak als 'gezelliger' beschouwd dan de rechthoekige variant. Je zit allemaal tegenover elkaar aan tafel en kunt zo veel makkelijker met elkaar praten. Zeker wanneer je een grote rechthoekige tafel hebt met 6 of meer stoelen eraan, zit je voor je gevoel toch een beetje op een rijtje met een grote groep. Heb je dus de ruimte en zou je graag 6 personen kwijt willen kunnen aan je tafel? Overweeg dan eens een grote ronde tafel. Er zijn zeker ronde tafels die geschikt zijn om tot 6 stoelen aan te kunnen zetten. Nieuwsgierig hoe groot je tafel moet zijn voor 6 personen? In deze blog vertellen we je het precies. 

Ronde eettafel Canarias

Reden 5; In elke stijl

Ook een ronde tafel is in heel veel verschillende stijlen verkrijgbaar. Zo zijn er industriële modellen met een stoere metalen poot en een robuust houten tafelblad. Houd je meer van strak en modern? Ga dan voor een simpel design met een poot in dezelfde kleur als het blad. Vind je een luchtig en ruimtelijk effect het belangrijkst bij de keuze van je tafel? Dan kun je je zoektocht focussen op tafels met een slank blad en ranke poten. Denk bijvoorbeeld aan een tafel met een verjongde bladrand, hierdoor loopt de bladrand schuin naar binnen waardoor deze smaller oogt. Bijvoorbeeld onze Gardo rond eettafel.

Eetkamertafel rond Gardo

Naast deze vijf goede redenen om voor een ronde tafel te gaan, zijn ronde vormen ook nog eens één van de woontrends van nu. De ronde tafel is dus zeker nog langer onderdeel van een trendy interieur en blijft een veel gezien item in de woonmagazines. Je rechthoekige tafel inruilen voor een rond exemplaar is dus wat ons betreft het overwegen zeker waard! Heb je advies nodig bij het inrichten van je woning? Maak dan gebruik van ons gratis interieuradvies