De een ziet het als het pronkstuk van de woonkamer, en de ander kan niet zonder om te ontspannen. Dat een fauteuil het meubelstuk is waar we niet zonder kunnen is duidelijk. Fauteuil klinkt natuurlijk super chique, dat komt omdat het van oorsprong een Franstalig woord is wat in het Nederlands ‘luie stoel’ betekent. Maar wat is nou de beste soort fauteuil? In deze blog vertellen we je alles over fauteuils, zodat jij na het lezen ervan precies weet welke de beste is!

Wat voor soort fauteuils zijn er?

De fauteuil is een van de meubelstukken die de meeste veranderingen heeft doorgemaakt. En dat maakt de fauteuil door de jaren heen ook zo’n groot succes. Ooit begonnen in de 17e en 18e eeuw als statige stoel, is nu een begrip in de woonkamer. Tegenwoordig zien we de fauteuil in verschillende vormen en stijlen. Eigenlijk kun je de fauteuil in 5 verschillende categorieën indelen.

Relaxfauteuil

De relaxfauteuil kennen we natuurlijk vooral van oudere mensen. Dat komt omdat deze fauteuil vaak verstelbare functies heeft, zoals verstelbare rug en voetensteun. Maar wie denkt dat een relaxfauteuil alleen voor oudere mensen is, heeft het mis! Kijk maar eens naar onze Pomonti of Dalero relaxfauteuil, beide prachtige fauteuils die helemaal passen in een moderne woonstijl. Onze relaxfauteuils hebben vele luxe opties, zoals massagefunctie, warmtefunctie en usb-oplaadpunt. Een fauteuil helemaal van deze tijd dus!

Oorfauteuil

Een oorfauteuil is te herkennen aan de naar voren gerichte randen boven aan de rugleuning, hier komt ook de naam vandaan. Want deze opstaande randen lijken wel wat op oren, en zitten ook op oor-hoogte. Het model van de oorfauteuil gaat al jaren mee in de woontrends en past perfect in een landelijke woonstijl. Maar tegenwoordig hebben ze ook een ware metamorfose ondergaan en zien we een mix van modern en landelijk samengaan in prachtige oorfauteuils. Een voorbeeld hiervan is onze fijne velvet fauteuil Sinta, deze stoel heeft het gemak van een relaxfauteuil maar de uitstraling van een oorfauteuil.

Clubfauteuil

Een clubfauteuil is van oorsprong vaak een cognac kleurige leren fauteuil, passend bij een chesterfield woonstijl. Deze fauteuil heeft vaak een wat lagere zit en de rugleuning en armleuning lopen gelijk. Maar ook deze soort fauteuil heeft in de loop der jaren een metamorfose ondergaan. Zo is onze fauteuil Farli afgeleid van een klassieke clubfauteuil maar dan met een moderne twist. Liever toch een wat klassiekere clubfauteuil? Bekijk dan eens onze Dalio fauteuil.

Draaifauteuil

Een draaifauteuil is een fauteuil die vaak midden in een ruimte geplaatst wordt als echte eyecatcher. Zoals de naam het al zegt is deze fauteuil draaibaar. Een voordeel van een draaifauteuil is dat deze gemakkelijk van kijkrichting aangepast kan worden. Zit je gezellig te kletsen, dan staat de fauteuil in een andere positie dan wanneer je bijvoorbeeld TV wilt kijken. Een draaifauteuil heeft een draaibare voet in plaats van losse poten. Een draaifauteuil zagen we vaak in de jaren 70 maar mag tegenwoordig ook echt niet ontbreken in een moderne woning. Onze Monzone draaifauteuil is een van onze meest verkochte draaifauteuils en combineert comfort met stijl. 

Hippe fauteuil

Het snoepje van je woonkamer (of slaapkamer) is de hippe fauteuil. Deze fauteuil is niet de meest comfortabele stoel, maar staat er echt om te shinen! Onze By-Boo fauteuil Babe is een goed voorbeeld van zo’n fauteuil. Deze trendy fauteuil is gemaakt van teddy stof en is parel in je woonkamer.

 

Wat is beter, stof of leer voor mijn fauteuil?

Ook een dilemma kan zijn, of je voor stof of leer kiest. In onze blog over leer of stof, leggen wij precies uit wat beter is voor jouw meubelstuk. Wist je bijvoorbeeld dat er ook microleer bestaat? Dit is een combinatie van leervezel en een bovenlaag van microvezelstof. Maar gelukkig hoef je niet te kiezen want je kunt dit helemaal zelf bepalen. Bijna al onze fauteuils zijn volledig naar wens samen te stellen. Dus zie je een fauteuil naar je zin maar wil je deze liever in een andere kleur of stof? Geen probleem, je hebt de keuze uit ons volledige stof- en leer concept.

Stof of leer fauteuil

Dit is de allerbeste fauteuil!

Zoals je in deze blog gelezen hebt, zijn er heel veel verschillende soorten fauteuils. We kunnen dus niet per definitie zeggen welke fauteuil de beste is. Hè dat is nou jammer, of niet… Nee dit hoeft helemaal niet te betekenen dat jij nou niet weet welke de beste fauteuil is voor jou! Je weet nu welke soorten fauteuils er zijn en wat de mogelijkheden zijn qua stoffering hoeft het niet moeilijk te zijn. Heb je hulp nodig bij het uitzoeken van de perfecte fauteuil? Maak dan een afspraak voor een gratis interieuradvies in één van onze INHOUSE woonwinkels. Onze adviseurs in de winkel helpen je graag met de zoektocht naar jouw perfecte fauteuil.