Krijg jij kriebels bij het idee van verschillende stoelen aan één tafel? Of gaat jouw styling hart hier juist sneller van kloppen? Er zijn meerdere redenen om verschillende stoelen aan tafel te zetten. De een vind het gewoon speels staan. De ander doet het omdat ieder gezinslid liever op een andere stoel zit. Maar wanneer je gek bent op het inrichten van jouw huis is het natuurlijk ook een manier om los te gaan qua styling. Wat je reden ook is, in deze blog vertellen we hoe je stoelen zo kunt mixen dat het een feestje voor het oog wordt.

stoelen met verschillende rugstiksels

Mix & match verschillende stoelen

Een van de trucjes om verschillende stoelen met elkaar te combineren zonder dat het een drukke kermis wordt is door alle stoelen in dezelfde kleur te kiezen. Hierbij kun je denken aan het combineren van een groene velvet stoelen, met groene leren stoelen én stoffen groene stoelen. Zo voeg je allemaal verschillende vormen en stoffen samen en door het juiste kleurgebruik creëer je een geheel. Heb je liever allemaal dezelfde stoelen en wil je toch een speels effect? Kies er dan voor om van dezelfde stoel verschillende kleuren te combineren. Ons advies is wel om te kiezen voor kleuren die matchen. Stoelen die in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn, zijn bijvoorbeeld onze Baxo stoel, Jernio stoel en Komera eetstoel. Of ga voor maatwerkstoelen en kies je favoriete kleur bekleding. Bij veel van onze stoelen kun je namelijk kiezen uit meer dan 250 soorten stof en leer. Maar ook andere pootjes of een ander rug stiksel. Bekijk alle stof- en leersoorten van het INHOUSE stoffen concept.

Eetkamerstoelen in verschillende kleuren

Combineer verschillende materialen

Durf jij te experimenteren in je interieur? Ga dan helemaal los! Zoek de meest grappige, leuke en gekke stoelen bij elkaar en maak er een stoelen feestje van. Combineer verschillende materialen zoals hout, leer, ijzer, velvet, rotan en kunststof met elkaar voor een lekker speels effect! En nog een voordeel; Wanneer er 1 stoel kapot gaat, kan je deze vervangen en hoef je ze niet alle 6 te vervangen.

Eetbank

De perfect compromis; Een eetbank met verschillende stoelen

De perfecte manier om op een stijlvolle wijze verschillende stoelen te combineren is door het plaatsen van een eetbank. Een eetbank heeft veel voordelen. Deze zorgt ervoor dat één kant van de eettafel rustig oogt. Een eetbank is perfect als je kinderen hebt, ze schuiven zo makkelijk met meerdere aan tafel. Super gezellig natuurlijk! Én een eetbank kun je makkelijk tegen de muur aan zetten wanneer je extra ruimte nodig hebt. Maar hoe combineer je een eetbank met verschillende stoelen? Je kunt wederom voor verschillende stoelen in dezelfde kleur kiezen of allemaal dezelfde stoelen in verschillende kleuren. It’s up to you! 

Mooie kleurencombinaties voor je eetkamerstoelen

Om een picture perfect tafelsetting met verschillende stoelen in te richten is het belangrijk goed te letten op de verschillende kleuren die je met elkaar combineert. We geven je graag 3 opties qua kleurcombinaties die verassend leuk zijn:

Bruine x groene eetkamerstoelen

Bruin is een kleur die we veel zien in eetkamerstoelen, het is een warme kleur en past bij veel andere kleuren. De kleur bruin is tijdloos en blijft altijd actueel. Het mooie is dat wanneer je bruin combineert met groen, het groen extra groen lijkt. Wil je de kleuren niet direct naast elkaar zetten? Plaats er dan een antraciet kleurige stoel tussen. Zoals je ziet gaan onze eetkamerstoel Baxo in verschillende kleuren goed samen. De eetkamerstoel Baxo is verkrijgbaar in bruin, groen en antraciet.

Bruine en groene eetkamerstoelen

Okergele x groene eetkamerstoelen

Okergeel is een knalkleur, een kleur om direct vrolijk van te worden! Maar hoe combineer je zo’n uitgesproken kleur zonder dat het te druk wordt? Kies dan voor groen! Okergeel en groen bij elkaar geeft een erg speels effect. Onze eetkamerstoel Komera in super zacht velvet is een hip en trendy stoeltje. Én vriendelijk geprijsd.

Okergele en groene eetkamerstoelen

Cognac x taupe eetkamerstoelen

Wil je wel experimenteren met kleuren maar het niet te bont maken? Dan zijn kleuren zoals taupe en cognac de perfecte kleuren voor jou! Taupe is een makkelijke kleur die past bij veel andere kleuren. Cognac is een warme fijne kleur in combinatie met een koel interieur. Cognac kleur is echt sfeervol en staat dus perfect bij taupe kleur. Versterk de kleuren nog een beetje extra door een antraciet kleurige stoel toe te voegen in deze set. Hieronder zie je onze quora eetkamerstoel, een eetkamerstoel waar je heerlijk uren op kunt tafelen. Deze stoelen passen zowel in een landelijk als in een industrieel interieur.

Cognac en taupe eetkamerstoelen

Ga jij aan de slag met jouw eetkamer?

Ben je na het lezen van deze blog ook enthousiast geworden over het combineren van stoelen? Dat snappen wij goed! Het is niet alleen super leuk om aan de slag te gaan met het stylen van verschillende eetkamerstoelen, maar het staat ook super trendy! Precies wat we willen natuurlijk. Wil jij helemaal up to date zijn met de laatste interieurtrends? Lees dan onze blog ‘Interieurtrends 2021’ hierin laten we je alle trends van nu zien. Geen reden meer om je huidige (saaie) interieur te behouden, ga los en heb er vooral plezier in!