De natuur in huis halen blijft ook dit jaar een populaire interieurtrend. Groen is een erg veelzijdige kleur die je op verschillende manieren kunt combineren in je interieur. Denk hierbij niet alleen aan groen geschilderde muren of groene accessoires, maar juist aan meubels in verschillende groentinten. Groene meubels zijn er in allerlei vormen, maten en kleurtinten. Doe inspiratie op en ontdek alle mogelijkheden!

Alle groene meubels - button

De voordelen van een groen interieur

Aangezien je huis dé plek is om even helemaal tot rust te komen, werkt een groen interieur altijd goed. Maar wat maakt de kleur groen nou zo speciaal?

★ Groen zorgt voor een ontspannen, rustige en positieve sfeer én brengt het gevoel van de natuur in huis.
★ De kleur groen is er in veel verschillende soorten tinten, waardoor er altijd wel een groene kleur is die in jouw interieur past. Denk hierbij aan olijfgroen, donkergroen of bijvoorbeeld mintgroen.
★ Groen kun je eindeloos combineren met een scala aan kleurpaletten en dat maakt deze kleur ontzettend veelzijdig!

Groende fauteuil en groene hoekbank - INHOUSE

Combineer je groene meubel met het juiste materiaal

Een simpele manier om groen toe te voegen aan je interieur is natuurlijk om een muurtje te schilderen of wat accessoires in de kleur groen neer te zetten. Maar doe eens gek, koop een mooie groene bank, fauteuils of eetkamerstoelen. Een groen meubel is namelijk veel minder overheersend dan een groene muur, maar je creëert er wel de rustige en ontspannen sfeer mee. Bij het kiezen van een groen meubel moet je ook rekening houden met het materiaalsoort. Wil je een wat stoerdere look creëren? Kies dan bijvoorbeeld voor een leren meubel. Houdt je liever van hotel chic? Dan zou een velvet meubel goed tot zijn recht komen. Ben je op zoek naar een materiaalsoort dat onderhoudsvriendelijk is, kies dan voor microleer. En helemaal trendy op dit moment; bouclé. Deze aaibare stof zorgt voor een hoog knuffelgehalte, precies wat je nodig hebt!

Alle groene banken - button   Alle groene fauteuils - button   Alle groene eetkamerstoelen - button

De natuur in huis halen doe je zo!

Niet alleen de kleur groen doet ons denken aan de natuur. Maar ook aaibare en natuurlijke materialen, organische vormen en zachte lijnen zorgen ervoor dat we buiten naar binnen halen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een groene bank met ronde vormen, een groot vloerkleed van een zachte stof of bijzettafeltjes van natuurlijk of duurzaam materiaal. Door rechte lijnen te doorbreken creëer je een warme en sfeervolle look, precies wat je nodig hebt om heerlijk tot rust te komen!

Groene hoekbank Harina - INHOUSE

Je groene meubel zelf samenstellen?

Bijna alle meubels van INHOUSE zijn zelf samen te stellen. Kies je favoriete kleur, materiaal en opstelling en klaar is Kees; eindelijk een meubel helemaal naar wens! Wist je dat je uit oneindig veel stoffen kunt kiezen uit onze eigen stoffencollectie? Ontdek snel onze vele mogelijkheden.

Meubels zelf samenstellen - button