Wat je écht moet weten bij de aanschaf van een tv-meubel

Als er een meubel is wat in de loop der jaren veel veranderingen heeft ondergaan, is het wel het tv-meubel. Van grote beeldbuizen naar platte tv’s en van dvd-spelers naar alles streamen vanaf je smartphone. Hierdoor is het gebruik van een tv-meubel erg veranderd. Een tv-meubel is niet meer alleen praktisch. Ga je voor een minimalistisch meubel of juist een troon voor jouw tv? Voordat je die keuze gaat maken, laten we je graag zien waar je op moet letten bij de aanschaf van een tv-meubel.

Wat is jouw stijl? Industrieel, landelijk of modern tv-meubel?

Je kunt ten eerste beginnen bij de stijl van het tv-meubel. Heb je bijvoorbeeld een landelijk interieur? Dan is een houten tv-meubel erg mooi. Of ga je liever voor industrieel, zwevend óf strak modern? De opties bij INHOUSE zijn eindeloos, dankzij ons brede assortiment.

TV-Meubel Lentaro TV-Meubel Charly

Bekijk alle tv-meubels

Naast de stijl zijn er nog diverse praktische zaken waar je rekening mee kunt houden om een miskoop te voorkomen.

  1. Hoe groot moet mijn tv-meubel zijn?
  2. Hoe bepaal ik de hoogte van de tv?
  3. Past mijn apparatuur in mijn tv-meubel?

 

1. HOE GROOT MOET MIJN TV-MEUBEL ZIJN?

Heb je een grote tv? Dan heb je een breed tv-meubel nodig. Maar hoeveel cm kan je het beste overhouden om het visueel mooi te houden? Wij raden aan om minimaal 20 cm over te houden aan beide zijdes. Hierdoor is de verhouding van je tv ten opzichte van het meubel goed in balans. Daarnaast kan je ook als vuistregel nemen dat het tv-meubel minimaal 1,5x zo groot moet zijn als de televisie. Handig om te onthouden! Het is uiteraard een kwestie van smaak. Een extra breed (zwevend) tv-meubel is bijvoorbeeld erg mooi in een modern interieur én het geeft je veel opbergruimte. Win-win! Houd natuurlijk wel rekening met de afmeting van de wand en de diepte van het tv-meubel.

2. HOE BEPAAL IK DE HOOGTE VAN MIJN TV?

Ga je de tv ophangen aan de muur? Lees onze tips dan goed door. Als de TV te hoog of te laag hangt kan je hier namelijk enorm veel last van krijgen. Hoe bepaal je de perfecte hoogte van je tv wanneer je deze aan de muur hangt? Hiervoor hebben wij een handige regel: De vuistregel bij het ophangen of plaatsen van jouw tv is dat 1/3 van het beeldscherm op ooghoogte hangt (1/3 vanaf boven). Gemiddeld komt dit neer op een hoogte van 95 cm vanaf de grond. Tip van ons: Plaats dus altijd eerst je bank in de woonkamer voordat je de tv gaat ophangen. Hierdoor kun je de perfecte kijkhoek en hoogte bepalen.

Hoogte tv meubel

ZO BEPAAL JE DE HOOGTE VAN JOUW ZWEVEND TV-MEUBEL!

Gaten in je strak gestucte muur boren? Hier wil je natuurlijk 100% zeker van zijn voordat de boor de muur in gaat. Het is goed om van te voren de hoogte te bepalen zodat je precies weet waar je moet gaan boren. Maar hoe bepaal je de hoogte van je zwevend tv-meubel? Dit hangt eigenlijk samen met de afmeting en hoogte van de tv, maar ook de afstand van het tv-meubel. Wij adviseren om een zwevend meubel niet té hoog van de grond te plaatsen. Anders verlies je het zwevende effect. Zorg ervoor dat de bovenkant van het meubel op circa 50 tot 60 centimeter hoogte boven de grond uit zal komen. Zwevend TV-wandmeubel Verdo springt meteen in het oog door de mooie vormgeving. De combinatie van de zwarte structuurlak en het eiken fineer in kasteelbruin hebben een moderne look.

Verdo zwevend tv meubel

3. PAST MIJN APPARATUUR IN MIJN TV-MEUBEL?

Een spelcomputer, de bijhorende controllers en afstandsbedieningen passen ze in je tv-meubel? Er zijn verschillende soorten tv-meubels. Wil je veel apparatuur kwijt in je tv-meubel? Kies dan voor een meubel met gesloten deurtjes, hierdoor ruimt het lekker op én het ziet er stijlvol uit. Heb je wel eens gedacht aan een combinatie van open en gesloten gedeeltes? TV-Meubel Mekanti in mangohout is een karakteristiek tv-meubel waarbij gesloten lades gecombineerd zijn met open gedeeltes. Het mangohout in combinatie met metalen frame is super sfeervol.

KOM JE ER NIET AAN UIT? WE HELPEN JE GRAAG!

Uiteraard zijn bovenstaande tips slechts een advies. De perfecte plaats voor de tv en het juiste tv-meubel is voor iedereen verschillend. Wil je graag hulp of mogelijkheden in het echt bekijken? Maak dan een afspraak voor een gratis interieuradvies of kom langs in een van onze woonwinkels.