Als je op zoek gaat naar nieuwe meubels, kijk je natuurlijk ook welke bekleding jij mooi vindt én welke bekleding geschikt is voor jouw huishouden. Er is veel keuze in materialen. Microleder is daar een van. Dit materiaal wordt veel gebruikt voor banken, fauteuils en stoelen. Wat het precies is en welke eigenschappen microleder heeft, je leest het hier.

Microleder: wat is dat?

De naam geeft het al aan: microleer is een samenstelling van materialen. Microleer is gemaakt van een onderlaag van echt leer en een bovenlaag van microvezel. De leren onderlaag bestaat uit een schaafsel van echt leer, hierop wordt een bovenlaag van microvezel gelijmd.

Voordelen microleder:

• Een stoere uitstraling, net als echt leer.

• Onderhoudsvriendelijk.

• Een goedkoper alternatief voor echt leer.

2207_Microleder-wat-is-dat

Het verschil tussen microleder en microvezel? Simpel!

Microvezel bestaat helemaal uit synthetische vezels, dit maakt het een stevig en slijtvast materiaal. Zeer geschikt voor meubels die dagelijks gebruikt worden. Microleder bestaat deels uit microvezel en deels uit leer. Het verschil tussen deze twee is de samenstelling ervan.

Onderhoudsvriendelijk én stevig, zo maak je microleder schoon

Microleder heeft een glad oppervlak waar vocht en vuil niet gemakkelijk in doordringt. Dit kom door de microvezel bovenlaag. Het is net als echt leer sterk en niet gevoelig voor lusjes. Je kunt microleder gemakkelijk schoonmaken met een doek door zachtjes te wrijven of deppen. Maar net als bij andere stoffen zijn er wel een aantal punten waar je op moet letten:

• Gebruik nooit een doek die al eerder gebruikt is voor andere dingen, restanten van schoonmaakmiddelen kunnen nog op de doek achterblijven en schade aanrichten aan het materiaal.

• Zet het meubel niet direct bij een verwarming of in het zonlicht, dit kan schadelijk zijn voor de stof.

• Vloeistof gemorst? Altijd direct deppen met een schone doek, niet schuren. En het vocht door de doek laten absorberen.


Zeker weten dat je lang plezier zult hebben van je meubel? Met de juiste onderhoudsmiddelen zorg je ervoor dat het de juiste bescherming en verzorging krijgt. 

Populairste microleder meubels

De specialist in microleder meubels

Bij INHOUSE hebben we een ruime keuze in meubels bekleed met microleer. Heb je een mooi meubel gezien maar niet in microleder, dan ontwerp je ‘m toch zelf? Bijna al onze meubels zijn zelf naar wens samen te stellen. Ontdek de mogelijkheden van onze meubels, of maak een afspraak voor een vrijblijvend interieuradvies.