Rust in het interieur

24-03-2017 09:13

Guido de Wit

Deze keer is gastblogger Guido de Wit aan het woord. Guido werkt als interieurstylist bij Hartog Woongroep. Met zijn enthousiasme en creativiteit zorgt hij ervoor dat alle zeven winkels van de woongroep tot in de puntjes verzorgd en gestyled zijn. Binnen Hartog Woongroep is de IN.HOUSE collectie te bewonderen bij Hartog Wonen in Sliedrecht en Utrecht.

De trend die we al geruime tijd aan zien komen, maar die nu echt duidelijk vorm heeft gekregen, is RUST. We hebben behoefte aan pauze. Het leven gaat zo snel, we willen alles weten, overal van op de hoogte zijn en niets missen. We voelen de druk van de maatschappij en rennen en vliegen. Daarom is er juist behoefte gekomen aan rust. En waar vinden we dat? Juist, thuis!

Lichte tinten en strakke vormen

De stijging van lichtere materialen en minimalisme in het interieur is al langere tijd zichtbaar. De behoefte aan eenvoud zet door en dat zien we terug door het het gebruik van transparantie en simpele en geometrische vormen. De strakke, rechte vormen zien we binnen de collectie van IN.HOUSE terug komen in het design van de bank Noria. Bij de fauteuil Falina is er juist gebruik gemaakt van mooie rondingen. Het stoere ontwerp van eetkamerstoel Now! Dining en bijzettafel Now! Time passen ook heel goed bij deze trend.

Rust en groen is een goede combin.atie

Neutrale en rustgevende kleuren, zoals wit, beige, licht grijs en licht blauw zorgen voor een harmonieuze uitstraling en een rustieke sfeer in huis waar je helemaal jezelf kan zijn en tot rust kan komen. Naast deze neutrale aardse kleuren is groen de trendkleur van nu. Groen in een ruimte zorgt voor rust en ontspanning. Creëer rust door de natuur in huis te halen. Dit kan gemakkelijk door het plaatsen van diverse kamerplanten. Wil je wat meer, kies dan voor een groene kleur op de muur in de woon- of slaapkamer of denk eens aan een groene bank. De olijfgroene bank Mory van IN.HOUSE is een echte eyecatcher.

Accessoires mogen niet ontbreken in een interieur. Laat je accessoires aansluiten en zorg voor een juiste balans. Hiermee behoud je de rust. Als alles is afgestemd op elkaar en je huis naar jouw zin is ingericht, rest je nog maar één ding. En dat is tot rust komen en genieten in je eigen huis!