Scandinavische meubelen

Less is more bij Scandinavisch wonen. De stijl kenmerkt zich door eenvoud, rust, minimalisme en functionaliteit. De basis voor inrichtingen in de woontrend Scandinavisch rust op neutrale kleuren. Witte muren en vloeren worden gecombineerd met koele kleuren en grijstinten. Zoals de naam al aangeeft komt deze woonstijl uit het noorden.

Scandinavisch wonen

Een redelijk nieuwe trend die steeds populairder wordt is het Scandinavisch wonen. Je kunt de woontrend herkennen aan de lichte kleuren en de combinatie van meubelen gemaakt van natuurlijke materialen.

Scandinavisch wonen wordt gekenmerkt door verfijnde, minimalistische meubelen en accessoires. Zo zie je vaak smalle poten, een fijne bank en kleinere tafeltjes. De meubel bestaan voornamelijk uit strakke lijnen, dit zie je terug in ons woonprogramma Rosami.

rosami, kasten, zitbank, relaxen, maatwerk, schilderij, scandinavisch, wonen

Kleur & materiaal in je interieur

Gebruik voor deze trend een combinatie van kleur en materiaal in je interieur. Vul dit aan met grijs, pastel en soms een zwart accent. Ben je iemand die houdt van felle kleuren? Dit kun je uiteraard ook toepassen, maar zorg er dan wel voor dat dit niet te opvallend wordt. De meeste kleuren die gebruikt worden binnen het Scandinavisch wonen zijn: wit, offwhite, taupe, lichtgrijs, ijsblauw, zachtroze, mintgroen en zwart.

seille, zitbank, relaxen, maatwerk, schilderij, scandinavisch, wonen

Rust & eenvoud

Het woord minimalistisch is binnen deze trends erg belangrijk, zorg dat rust en eenvoud behoud in je interieur. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een mooie wandplank op te hangen met hierop accessoires en fotolijstjes bij elkaar, in plaats van losse items op verschillende wanden op te hangen. Ook is het belangrijk om grote accessoires te gaan en kleine woonaccessoires als groep bij elkaar te presenteren.

sfeer, accessoires, woonaccessoires, wandplank, scandinavisch

Woontrends combineren met de Scandinavische woontrend

Grafische prints in accessoires en textiel passen perfect binnen de Scandinavische woontrend. Lijkt deze woontrend je wel iets, maar zou je de inrichting liever iets stoerder zien? Combineer deze dan met een industriële look. Zo past het Grazia woonprogramma perfect bij de Scandinavische woontrend en je maakt gelijk je interieur een stukje stoerder ;).

Grazia salontafel, dressoir, boekenkast, buffetkast, deria, hoekbank, luieren