Spaghetti met spinazie

Door alle ingrediënten (inclusief de pasta!) in één pan te koken, heb je in een handomdraai een heerlijke Italiaans gerecht!

Recept voor 4 personen

Ingredienten:

  • • 1 liter water
  • • 400 g spaghetti (pasta)
  • • 400 g cherrytomaten
  • • 2 citroenen (schoongeboend)
  • • 100 ml traditionele olijfolie
  • • 2 tl zeezout
  • • 400 g verse spinazie (of boerenkool)
  • • 1 stukje Parmigiano Reggiano

Bereiden:

  • 1. Breng het water aan de kook. Leg ondertussen de pasta in een grote ondiepe pan met deksel. Snijd de tomaten doormidden en doe ze in de pan. Rasp de gele schil van de citroenen boven de pan en voeg de olie en het zout toe. Haal zodra het water kookt de deksel van de pan en laat de inhoud 6 min. op hoog vuur koken. Schep in die tijd de pasta met een tang elke 30 sec. om. Giet er het kokende water over, doe de deksel op de pan en breng de inhoud aan de kook.
  • 2. Verwijder ondertussen de spinaziesteeltjes of ris de bladeren van de boerenkool. Snijd het blad in grove stukken, doe het na 6 min. bij de pasta en laat het nog 2 min. meekoken. Neem als al het water is verdampt de pan van het vuur en verdeel de pasta over diepe borden. Strooi er naar smaak wat kaas over.
Snelle spaghetti met spinazie

Bron: Albert Heijn