Plaattaart Spinazie

Spinazie is erg gezond. Deze groente zorgt namelijk voor sterkere botten (beter dan zuivel), een gezond hart en de de opbouw van spieren. Daarnaast verbetert deze extreem gezonde bladgroente je gezichtsvermogen.

Recept voor 4 personen

Ingredienten:

  • • 8 plakjes diepvries bladerdeeg
  • • 140 gram tapenade van zongedroogde tomaatjes
  • • 4 eetlepels traditionele olijfolie
  • • 300 gram verse spinazie
  • • 1 courgette
  • • 4 middelgrote eieren
  • • 150 gram gemalen belegen 48+ kaas

Keukenspullen:

  • • bakpapier

Bereiden:

  • 1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Ontdooi de bladerdeeg. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de plakjes deeg op de bakplaat, laat 0.5 cm overlappen, druk de naden aan. Vouw 1 cm van de rand terug. Prik gaatjes in het deeg. Bestrijk het deeg met de tapenade.
  • 2. Verhit de helft van de olie in een koekenpan. Voeg de helft van de spinazie toe en laat al omscheppend slinken. Voeg de rest van de spinazie toe, laat slinken en doe in een vergiet. Druk het vocht eruit. Verdeel de spinazie over de tapenade. Snijd de courgette in halve plakjes. Verhit de rest van de olie in de koekenpan en bak de courgette 4 min. Verdeel de courgette over de spinazie. Bestrooi met peper en zout.
  • 3. reek de eieren zo boven de taart, dat de dooiers heel blijven. Bestrooi met de kaas en bak in de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Snijd de taart in stukken en verdeel over de borden.

 

Bron: Albert Heijn