Stoer wonen in een industrieel interieur

Een industrieel interieur staat voor een onafgewerkte look en richt zich op de combinatie van mooie ruwe oppervlakken en gladde, vlakke materialen. Je vindt er veel invloeden terug uit de industrie en oude fabrieken. Onnodige franjes worden achterwege gelaten en de focus ligt op moderne elementen van hout, metaal en steen. Kortom: een stoere stijl, maar die door het gebruik van hout ook heel warm is.

Relaxen met deze zachte tinten

Komt tot rust! Leg de basis met behulp van pastellen in grijs- en bruintinten. Kenmerkende kleurstellingen voor een natuurlijke sfeer zijn verder zachtgroene, blauwe en grijze nuances. Vul de basis aan met warme accentkleuren zoals okergeel, zacht paars en bordeauxrood. Combineer en maak er een knus geheel van!

Stoer wonen in een industrieel interieur

Veelvoorkomende materialen: natuurlijke elementen

Combineer veelvuldig natuurlijke materialen met grove structuren. Denk hierbij aan rotan, wol, onbewerkt hout, grof linnen en katoen, marmer, leer, steen en grove keramiek waarbij kleuren in elkaar overvloeien. Droom weg in je luie rotanstoel en stijl je lederlook bank met teddy en bontlook kleden.

Steen

Typerend voor een industrieel pand is de bakstenen muur. Nu kunnen we ons zo voorstellen dat je bijvoorbeeld in een huurhuis geen bakstenen muur mag metselen. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven, denk hierbij aan steen strips of behang.

Stoer wonen in een industrieel interieur

Leer

We zeiden het al: alles draait om het materiaal en daarom gaan we nog even door. Een ander stoer materiaal is namelijk leer en dat kun je eigenlijk heel makkelijk toepassen, zowel echt als goed nep. Ook hier kun je het groots aanpakken met leren meubels of kleiner met leren kussens en subtiele accenten.

Hout

Al die stoere materialen kunnen ook doorslaan naar een extreem ruige en misschien wel kille look. Dat laatste wil je natuurlijk niet in huis. Wissel af met onbewerkte houtsoorten om een warme sfeer in huis te creëren. Zet bijvoorbeeld een houten ladder in huis.

Stoer wonen in een industrieel interieur