Mi­ni-ta­co bi­tes in muf­fin­vorm

You can not, CAN NOT, beat a good taco. Zo. Dat het helder mag zijn. Je mag ons, ieder moment van de dag, een taco voorschotelen want o o lekkere taco, wat zijn we dol op je (en bovendien heus helemaal niet zo slecht voor je). Maar dan willen we natuurlijk wel de lekkerste.

Recept voor borrelhapje (20 stuks)

Ingredienten:

  • • 3 el arachideolie
  • • 10 vellen diepvries filodeeg (ontdooid)
  • • 300 g rundergehakt
  • • 3 el picadillo (specerijenmelange, blikje 75 g)
  • • 400 g zwarte bonen
  • • 1½ el jalapeñopeper in pot
  • • 20 tortillachips
  • • 100 g geraspte oude Goudse kaas 48+
  • • 1 eetrijpe avocado
  • • 2 tomaten
  • • 15 g verse koriander
  • • 125 g crème fraîche

Bereiden:

  • 1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet 20 muffinholtes in met 1 el olie. Snijd de vellen filodeeg in vieren en bekleed de holtes elk met 2 stukjes filodeeg.
  • 2. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak het gehakt met de picadillo in 5 min. rul en gaar. Giet het vet af en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • 3. Laat de bonen uitlekken. Snijd ondertussen de jalapeños heel fijn en meng met de bonen door het gehakt. Verdeel het bonenmengsel over het filodeeg. Verkruimel er een tortillachipje boven en bestrooi met de geraspte kaas. Bak in de oven in ca. 8 min. goudbruin en knapperig.
  • 4. Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de tomaten in blokjes. Neem de tortillabites uit de oven en garneer met de avocado, tomaat, blaadjes koriander en crème fraîche.

Keukenspullen

2 muffinvormen met 12 holtes

Mi­ni-ta­co bi­tes in muf­fin­vorm

Bron: Albert Heijn