Tips voor een industriële eetkamer

Ben jij ook gek op de industriële look en benieuwd hoe je jouw eetkamer een industrieel tintje geeft? Bij deze stijl draait het eigenlijk vooral om het gebruik van de juiste materialen. In een industrieel interieur mogen stoere metalen en robuust houten meubels niet ontbreken. Grafische patronen in het vloerkleed, de stellingkast en lampen maken de sfeer compleet.

Open kasten

Laat je mooie servies zien! Je hoeft borden, glazen, vazen en voorraad niet te verbergen achter een keukendeurtje. Door servies te combineren met andere accessoires en opbergers kan je juist jouw persoonlijke stijl laten zien.

Tips voor een industriële eetkamer

Houten tabelblad

Voor eettafel geldt een gouden regel: een houten tafelblad. Wat voor soort hout je dan kiest is minder belangrijk, maar je kunt er wel verschillende sferen mee creëren. Houdt je van een rauwe industriële look? Kies dan voor een robuust tafelblad. Mag het van jou wel iets moderner? Da dan voor een licht en strak blad. Een metalen onderstel maakt het helemaal compleet. Ook hier kun je tegenwoordig eindeloos keuzes in maken. Neem maar eens een kijkje bij onze tafel Arton of Gardo.

Tips voor een industriële eetkamer

Tips voor een industriële eetkamer

Industriële hanglampen

Wat ook geweldig past bij een industriële eetkamer met rustieke twist zijn stoere lampen. Dit kunnen grote hanglampen zijn boven de tafel maar ook staande lampen of tafellampen. Het is maar net wat je mooi vindt. Goed om rekening mee te houden: een mooi uitgelichte tafel. Zo komen jouw keukenkunsten het best tot hun recht!

Tips voor een industriële eetkamer

Stoelen van zwart staal en leer

Met stoelen kun je ook meerdere kanten op. Hier is ook het materiaal erg bepalend om de juiste look te creëren. Of je nu voor een stoel kiest die helemaal gemaakt is van metaal of kiest voor een stoel met alleen een metalen onderstel. Een ding is voor de eetstoel een must en dat is staal! Omdat dit materiaal natuurlijk niet zo lekker zit – wat wel erg belangrijk is voor een eetkamerstoel – is een leren zitting een mooie oplossing. Leer hoort namelijk ook echt binnen deze stijl thuis. Vooral cognackleurige leer past perfect bij de industriële look, zoals deze Contiro.

Tips voor een industriële eetkamer