Tips om een smalle hal op te knappen

Veel mensen die in hun huis beschikken over een kleine hal zitten dan ook voor wat betreft de inrichting ervan met de handen in het haar. De hal is een ruimte in huis die qua styling daarom vaak wordt overgeslagen. Desondanks kun je met een aantal simpele items de hal opleuken. Wij helpen je in deze blog op weg!

Goede verlichting

Het creëren van een ruimtelijk gevoel in een kleine ruimte begint bij goede verlichting. Niet iedereen heeft in de hal een raam of deur met raam zodat er goed daglicht binnen kan komen. Daarom is het verstandig om sowieso een goede lamp op te hangen. Je kunt hier kiezen voor de standaard plafonnière maar denk ook een aan een hanglamp als eyecatcher.

Tips om een smalle hal op te knappen

Gebruik lichte kleuren

Een kleine ruimte wordt nog kleiner wanneer je ervoor kiest om gebruik te maken van donkere tinten. Gebruik dan ook bij voorkeur lichte kleuren in de hal. Dit hoeft natuurlijk niet perse wit te zijn, maar dit kan ook beige of licht grijs zijn.

Opgeruimd staat netjes

Tot slot betekent een kleine hal opknappen ook dat er aandacht besteed moet worden aan rondslingerende zaken zoals schoenen en jassen. Op het moment dat je een kleine hal groter wil laten ogen is het van belang om er zo weinig mogelijk ‘obstakels’ in op te nemen.

Tips om een smalle hal op te knappen