Tover je interieur om tot een Urban Jungle

Eén van de meest in het oog springende woontrends is ongetwijfeld ‘Urban Jungle’. Ondanks haar opvallende karakter is de gedachte achter deze woontrend eigenlijk helemaal niet complex te noemen, integendeel. In principe draait het er vooral om, om in je interieur heel wat groen en natuurlijke materialen te integreren.

Wil jij ook graag de Urban Jungle woontrend implementeren in jouw interieur? Dan helpen de tips uit dit blogartikel je ongetwijfeld op weg!

Buiten naar binnen halen

Het draait bij de Urban Jungle woontrend eigenlijk allemaal om de natuur en de materialen die daar in terug te vinden zijn. We zouden dan ook als het ware kunnen stellen dat buiten naar binnen wordt gehaald. Dit kan op tal van verschillende manieren gebeuren.

Zo is het bijvoorbeeld interessant om groen in alle tinten in je interieur te integreren, maar kan je ook kiezen voor een combinatie van verschillende natureltinten met mogelijk hier en daar een beetje zwart. Op deze manier blijft je interieur een stoere en eigentijdse indruk behouden.

Tover je interieur om tot een Urban Jungle

Het gebruik van natuurlijke materialen

Het aanbod aan natuurlijke materialen welke je in een Urban Jungle interieur kan integreren is werkelijk bijzonder uitgebreid. Je kan op dit vlak dan ook niet alleen denken aan rotan, maar ook aan materialen zoals bamboe (zeker een aanrader) evenals linnen en wol.

Wil je graag een beetje extra leven in je Urban Jungle interieur integreren? In dat geval kan het de moeite waard zijn om daarvoor te kijken in de richting van bijvoorbeeld een altijd weer eventuele populaire cactus of een speciale hangplant.

Tover je interieur om tot een Urban Jungle

Wil je geen omkijken hebben naar het groen in je interieur? Geen probleem! Er zijn tegenwoordig een groot aantal kunstplanten op de markt terug te vinden die nauwelijks van echte planten te onderscheiden zijn.

Houten jaloezieën in een Urban Jungle interieur

Ga voor een houtkleurige jaloezie om meer warmte toe te voegen aan je huis óf maak een keuze voor een witte of zwarte jaloezie om een moderne touch te geven. Daarnaast vallen de lamellen als een dakpan over elkaar heen voor de optimale privacy én jaloezieën geven je de mogelijkheid om te spelen met licht.

Wil je hier graag nog een extra touch aan geven? In dat geval kan je er ook nog voor kiezen om één of meerdere botanische prints in je interieur te verwerken. Zo haal je het maximale uit deze uitnodigende, gezellige en warme woontrend!

Tover je interieur om tot een Urban Jungle