Het is je vast niet ontgaan; velvet is een enorme trend. Deze stof zien we sinds 2018 weer vaak opduiken en ook in 2020 blijft velvet een must-have voor in huis. Velvet meubels geven je huis een warme en chique uitstraling.

Fluweel, velvet of velours?

Velvet, fluweel of velours, wat is het verschil? Fluweel is de Nederlandse benaming, in het Engels zeggen we velvet en velours is een Frans woord. Heel officieel heeft velvet een nét iets andere behandeling van de stof dan velours. Velours is zwaarder en iets minder glanzend dan fluweel, maar meestal worden de drie benamingen door elkaar gebruikt. Kenmerkend is de warme uitstraling, de aaibaarheid en de kleurverandering wanneer je over de stof strijkt. Ideaal voor meubels!

Velvet in je interieur is hot!

In de jaren 60 en 70 werd velvet veelvuldig gebruikt, zowel in het interieur als in kleding. Deze stof is echter helemaal terug van weggeweest. Fluweel wordt momenteel veelvuldig voor meubilair, accessoires of zelfs wandbekleding gebruikt. Wil je dat jouw interieur een chique uitstraling heeft en een warm romantisch gevoel oproept? Dan is een velvet meubelstuk écht iets voor jou. Je vindt velvet meubels in allerlei kleuren, zoals groen, geel of roze. Er zit dus er zit altijd wel een kleur bij die bij jou past.

Divaro
1. 3,5-zitsbank Divaro | 2. Fauteuil Sentio

Groene velvet bank of hippe velvet stoel?

Een groene velvet bank is een echte eyecatcher voor je interieur. Liever een mooie stoel? Wat denk je van een koperkleurige velvet stoel, een roze velvet fauteuil of een gele velvet fauteuil? Kies jouw favoriete model, uitvoering en kleur en laat je interieur tot leven komen!

Met velvet in je interieur sla je de plank dus zeker niet mis in 2020. Heb je nog niks in deze stof in huis? Dan is het tijd om inspiratie op te doen en dat luxe gevoel toe te voegen aan je interieur!

Auria
1. Stoel Auria | 2. Eettafel Barcia