3 tips voor een vintage interieur!

Bij een vintage interieur denken sommige mensen aan een huis vol oude rommel, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn als je het goed doet. Een verzameling van de tofste items met misschien zelfs een persoonlijk verhaal, brengt sfeer en karakter aan je interieur. En zelfs met nieuwe meubels kun je die fijne vintage sfeer in huis creëren. Weet je niet goed waar je moet beginnen? Wij geven je drie tips.

Tip 1: Maak het persoonlijk

Interieur items met een persoonlijk verhaal maken het leven mooier. Ben je op een dorpsmarkt in Zuid-Spanje en spot je daar iets dat perfect in jouw huis zou passen? Niet meer over nadenken en gewoon kopen! Je zult er geen spijt van krijgen. Tenzij er het te groot is om mee te nemen, is het heus de moeite waard om dat bijzondere stuk in de kofferbak te vervoeren of als extra bagage in te checken. Stal hem op een prominente plek en geniet van de herinneringen.

Tip 2: Combineer vintage met je favoriete woontrend

Ze lijken voor elkaar gemaakt: vintage en industrieel. Betonnen vloeren, opengewerkte muren, leer en verweerde materialen gaan perfect samen met vintage vondsten. Maar ook met een licht, Scandinavisch interieur, komen je snuisterijen goed tot hun recht. Ben je meer van de bohemien sferen in huis? Perfect! Struin de markten af naar een mooi, vintage vloerkleed of rotan meubels voor een botanische boho-look.

Tip 3: Een vintage interieur hoeft niet ‘echt’ vintage te zijn

Houd je wel van de vintage look, maar heb je liever nieuwe items in huis? Dat mag en we zullen het niet doorvertellen. Er zijn veel nieuwe meubels en woonaccessoires waarmee je jouw interieur een vintage sfeer kunt geven. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Liv vloerkleed of een stoere, leren bank?

Veel voordeel voor je vintage interieur

Maak je vintage look af met bijzettafel Santi. Het ruwe stalen frame geeft Santi een stoere en verweerde look en past combineert perfect met een vintage- of industrieel interieur.