Vintage wonen met Modern

04-12-2017 10:00

Vintage met Modern

Vintage kan worden omschreven als ‘mooi ouderwets’. Vintage meubelen en woonaccessoires hebben retro-elementen uit de jaren 30 tot en met 80 van de vorige eeuw. Ieder vintage product kent een uniek verhaal, door zijn krassen, deuken, slijtplekken, doorleefd, gerecycled uiterlijk of door afgebladerde verflagen. Geen enkel vintage artikel is hetzelfde. De vintage look is creatief en gedurfd. In dit artikel laten we je zien dat vintage en modern heel goed samen gaan.

Je interieur is licht, strak en modern ingericht. Nu is je oog gevallen op die leuke vintage radio. Lekker retro met gelakt donker hout, een grote box en draaiknoppen om naar zenders te zoeken. Geen probleem!

Waar je voorkeur ook naar uit gaat, landelijk, modern, industrieel of misschien wel klassiek. De stijlen zijn vaak wel met elkaar te combineren. Ze kunnen je echt laten verrassen. Die leuke retro radio kan dus makkelijk aan een modern interieur worden toegevoegd. Zorg er dan natuurlijk wel voor dat het niet maar één item is. Combineer dan een oude kast in een lichte kleur en combineer dit dan met het vintage product wat je zo leuk vind.

Vintage kleuren: zwart/wit

Door strakke zwart/wit posters te combineren met oude schilderijen zie je dat de combinatie modern en vintage een stoere uitstraling geeft. Verwerk in deze zwart/zit posters inspirerende en grappige quotes en maak gelijk een statement. Kies voor veel kleur in een oude vaas om het geheel compleet te maken.

Kleur met accessoires

Door de basis in je interieur wit te houden en dit te combineren met zwart, vintage bruin kun je met accessoires kleur inbrengen. Gebruik hiervoor de diepere kleuren als geel, petrol of donkergroen. Zo creëer je een goede combinatie van modern en vintage. Als je met stoffen in die kleuren gaat werken creëer je een warme sfeer. Modern in combinatie met vintage is namelijk warm.

Een vintage kleed of zitbank in de modekleur oker geel met een moderne hocker en vazen maak je een warme en toch moderne zithoek. Moderne kunst met strakke lijnen is goed te combineren met warme vintage kleuren in de stoffen. Het kan ook met een oude tafel met een strakke kandelaar, of een nieuwe kast en een oude Tiffany lamp (alleen moet je dan wel oppassen dat het niet te kitscherig wordt). Vintage en modern gaat dus erg goed samen. Dus niet kiezen maar combineren.