Vloerkleden en karpetten

Vloerkleden gaan steeds een belangrijkere rol spelen in het interieur. Met een vloerkleed verbindt je de meubels met elkaar en creëer je rust. Voor elk interieur is er wel een passend exemplaar. In dit artikel vind je inspiratie voor vloerkleden en karpetten, geef sfeer aan je interieur.

Vloerkleden en karpetten geven sfeer aan de ruimte en maken een vloer warmer. Bij IN.HOUSE vind je een ruime collectie, in diverse afmetingen, kleuren en van verschillende materialen. Zoals een rond vloerkleed, een schapenvacht of een patchwork vloerkleed, perfect voor elke woonstijl.

Vloerkleden als sfeermakers

Vloerkleden geven jouw interieur net wat meer sfeer en een huiselijk gevoel. Daarnaast kun je met een fijn karpet jouw woonstijl tonen of aanvullen. Heerlijk zacht voor in de wintermaanden om geen koude voeten te krijgen. Ook in de zomer is een luchtig laagpolig vloerkleed in lichte kleuren een mooi accessoire in huis. Het maakt een interieur af en trekt op een positieve manier de aandacht in de woonkamer.

Vloerkleden: Voor elk interieur

Kleden zijn in ieder interieur toepasbaar, of het nu klassiek is, stoer industrieel of juist modern. Een vloerkleed geeft warmte en persoonlijkheid aan een ruimte. Als je graag een Perzisch tapijt of een ander mooi vloerkleed wilt aanschaffen voor bijvoorbeeld je woonkamer heb je misschien iets aan onderstaande tips:

  • • Als je voor veel kleur kiest in het kleed, zorg dan voor een neutrale kleur van je meubelen.
  • • Als je toch voor een kleur in je meubelen wilt kiezen, zoek dan een kleur uit die in het kleed voorkomt.

Veel mensen denken bij een Perzisch tapijt aan veel kleur en bonte patronen. Dit hoeft niet altijd zo te zijn, er zijn ook prachtige kleden met die vormgegeven zijn met rustige en moderne patronen. Dit soort karpetten kun je natuurlijk bij elke stijl combineren.

Helemaal hip en trendy zijn de karpetten zoals hieronder afgebeeld. Genaamd VINTAGE karpet. Deze heeft de look van een klassieke pers en is oud gemaakt.

Durf bij uitsprekende meubelen ook een bijzonder kleed te kiezen. Hierbij geldt wel dat het elkaar niet moet ’overschreeuwen’. Dus kies voor een neurale ondergrond, in een neutrale kleur of voorbeeld in een kleur of patroon in de kleur van het meubel.

Mix & Match

Een vloerkleed is geweldig goed toe te passen in de Mix & Match interieurstijl. Moderne vormgeving combineren met klassieke elementen. Je kunt bij een vloerkleed kiezen uit een veelkleurig tapijt met veel patronen, maar ook uit een rustige ondergrond met een ingetogen patroon. Of uit moderne patronen met een eigentijds kleurbeeld en een klassieke vorm. Een hoge of lage pool. Er zijn volop mogelijkheden! Oftewel een vloerkleed is in elke interieurstijl toe te passen.