Veel mensen kiezen voor een hoekbank in plaats van een gewone 2- of 3-zitsbank en dat heeft een reden. Een hoekbank heeft namelijk een aantal voordelen ten opzichte van een gewone bank. Wij zetten 10 voordelen voor je op een rijtje.

1. Ruimtebesparend

Een hoekbank neemt in vergelijking met een losse bank en nog een fauteuil of tweede bank een stuk minder ruimte in. Een hoekbank bestaat namelijk uit één stuk. En zoals de naam al doet vermoeden, kun je hem ook ideaal in een hoek kwijt. Hoewel deze bank een stuk groter is dan een normale bank, kan deze dus alsnog ruimtebesparend werken.

2. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd

Op een hoekbank kun je lekker veel mensen kwijt! Ideaal als je veel visite krijgt of gewoon een groot gezin hebt. Op de meeste hoekbanken kun je toch wel tenminste 5 personen kwijt.

3. Lekker relaxed

Een hoekbank is de ideale manier om lekker te relaxen in je woonkamer. Je kunt er namelijk languit op liggen en in de relaxstand naar je favoriete serie kijken. Extra gezellig is dat je er meestal zelfs languit met z'n tweeën op past, dus voor een avondje bingewatchen samen met je partner is deze bank ook een aanrader. Wil je helemaal ultiem kunnen ontspannen? Deze hoekbank van IN.HOUSE heeft een elektrisch verstelbare relaxfunctie.

4. Knus gevoel

Door de hoekbank creëer je automatisch een echte zithoek. Je krijgt namelijk echt een hoekje in je zithoek, waardoor je deze af kadert. Dit geeft een knus gevoel. Met een vloerkleed erbij, maak je dit helemaal af.

5. Ideaal in een grote ruimte

Heb je een grote woonkamer? Dan kan een gewone bank net iets te klein en wat verloren ogen. Een hoekbank neemt voldoende ruimte in. Een groot gebaar maken is vaak een goed idee in zo'n ruime woonkamer en een hoekbank is daar één van de ideale meubelstukken voor. Plaats in een grote woonkamer de hoekbank eens los in de ruimte in plaats van tegen een muur. Op deze manier kan je een zithoek creëren en doorbreek je de ruimte.

6. Extra slaapplek

Heb je een logé en geen logeerkamer? Dan is de hoekbank je oplossing. Deze bank biedt voldoende ruimte voor een extra slaapplek en vaak liggen ze ook nog eens enorm comfortabel. IN.HOUSE heeft zelfs een hoekbank waarin een bed-functie is verwerkt. Hiermee creëer je in een handomdraai extra slaapruimte!

7. Lekker veel kussens

Welke interieurliefhebber is er niet dol op sierkussens? Op een 2- of 3-zitsbank kun je er maar een beperkt aantal kwijt, omdat je anders gewoon niet meer voldoende zitplaatsen overhoudt. Op een hoekbank kun je er meteen een stuk meer kwijt en dus kun je hem steeds weer een nieuwe look geven met nieuwe kussens.

8. Gebruik hem ook als tafel

Heb je een klein gezin en gebruik je niet alle zitplekken? Dan kun je met een groot vierkant dienblad een deel van de hoekbank direct als tafel gebruiken. Ook is dit ideaal om wat gezellige decoratie als kaarsen of een plantje kwijt te kunnen. Wanneer je dan visite krijgt, haal je dit makkelijk weg om extra zitplek te creëren.

9. Multifunctioneel

In punt 8 zie je al dat een hoekbank multifunctioneel is. Ook als gezin kun je hem tegelijkertijd handig voor verschillende doeleinden gebruiken. Waar de één lekker een serie aan het kijken is, kan de ander tegelijkertijd languit een tijdschrift lezen. Je kunt dan ook alsnog met je gezicht naar elkaar toegedraaid zitten, wat het extra gezellig maakt, in vergelijking met samen op een rijtje zitten.

10. Tijdloos

De hoekbank is vaak een vrij tijdloos model, zonder al teveel tierelantijnen. Hij past dus eigenlijk in elk interieur en gaat ook met zijn tijd mee als je eens van stijl verandert. Een goede investering dus als je het ons vraagt!