Voorkom inbraak

In deze donkere wintermaanden hoor je weer vaker van inbraken. Woninginbraak kan een grote impact hebben op jouw gevoel van veiligheid. Helaas komt woninginbraak regelmatig voor. De politie doet er veel aan om inbrekers op te pakken. Zelf kun je er met verschillende maatregelen treffen om de inbrekers buiten de deur te houden deze winter!

Laat een lampje branden

Verlichting is ook een belangrijk middel om inbraak te voorkomen. Het is aan te raden om bij je deuren verlichting te plaatsen. Dit kunnen lampen zijn die de hele nacht branden, maar ook loont het om te kijken naar lampen met bewegingsmelders. Verlichting binnen is zeer belangrijk als je op vakantie gaat. Dat kan het best via tijdschakelaars. Hierdoor lijkt het dat je huis altijd bewoond is.

Voorkom inbraak

Zorg voor goede sloten

Het klinkt misschien vanzelfsprekend. Kijk of je sloten gecertificeerd zijn. Sloten kunnen voorzien zijn van een SKG-keurmerk. Deze sloten zijn te krijgen met één, twee of drie sterren. Als je voor drie sterren gaat, dan is je woning verzekerd van ten minste vijf minuten inbreekvertraging.

Geef je reserve sleutel aan iemand anders

Soms sta je net buiten en bedenk je dat je jouw sleutels nog op de tafel hebt laten liggen. Heel vervelend natuurlijk maar geen reden om de reservesleutel onder de mat of bloempot te leggen. Inbrekers weten heel goed waar ze moeten zoeken. Je kunt dus het beste een sleutel aan familie of buren geven die je vertrouwd.

Maak een groepsapp met de buurt

Ook steeds populairder zijn de buurt-WhatsAppgroepen. Via WhatsApp wordt een groep opgericht met buurtbewoners die de buurt in de gaten houden. Zodra er iets niet in de haak is wordt de buurt via WhatsApp op de hoogte gesteld.