Recept: Warme Choco

19-02-2018 11:31

Warme chocolademelk

Na een winterwandeling lekker warm binnen met een mok chocolademelk: we houden van de winter!

Ingredienten:

  • • 100 gram pure chocolade
  • • 75 ml slagroom
  • • 25 gram ongezouten boter of margarine
  • • 1,5 liter melk
  • • Eventueel slagroom

Keukenspullen:

  • • IJsblokjes houder
  • • 10 tapasprikkers

Bereiden:

  • 1. Breek de chocolade in stukjes en doe in een kom. Breng de slagroom in een pan met dikke bodem tegen de kook aan en voeg de boter toe. Schenk de warme slagroom over de chocolade. Roer tot de chocolade gesmolten is en er een egaal mengsel ontstaat.
  • 2. Vul 10 holtes van de ijsblokjeshouder met het chocolademengsel. Laat deze zogeheten ganache minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Zet de ijsblokjeshouder een paar seconden in heet water en stort de ganache-blokjes op een plank. Steek in elk blokje een tapasprikker.
  • 3. Verwarm de melk in een pan tegen de kook aan. Verdeel de melk over 10 mokken en zet in elke mok een chocoladeblokje. Laat al roerend oplossen in de melk.

Variatietips voor kinderen:
Doe wat marshmallows in de chocolademelk.

Variatietips voor volwassenen:
Voeg per mok 3 eetlepels rum toe aan de chocolademelk.

 

Bron: Albert Heijn