Een kleine woonkamer groter laten lijken, hoe doe je dat?!

Hoe kan het dat een kleine woonkamer bij de buren een stuk groter lijkt terwijl de oppervlakte toch echt hetzelfde is? De inrichting kan de ruimte maken of kraken. Hier zijn een aantal tips om een kleine woonkamer groter te laten lijken.

Neutrale kleuren

Gebruik een kleurenpalet met vooral neutrale kleuren in plaats van donker of fel. Zet hierbij de vooroordelen die je misschien hebt aan de kant. Neutraal is geen eufemisme voor saai. Met of zonder accentuerende kleur, kunnen neutrale kleuren even opwindend zijn als ieder schema van de kleurcirkel, maar zij zorgen voor rust en sereniteit in het interieur en ons steeds drukkere leven.

Spiegels

Door spiegels toe te voegen lijkt de kamer soms wel twee keer zo groot. De spiegels weerkaatsen niet alleen het spiegelbeeld maar ook het licht in de kamer.

Weinig accessoires

Zorg dat er weinig accessoires in de kamer staan. Dit geeft een opgepropt gevoel waardoor de kamer nog kleiner (en rommeliger) lijkt.

Glas

Of het nou de salontafel of de eettafel is, glas is altijd een goed idee in een kleine ruimte. Omdat je er doorheen kunt kijken blijft de kamer een open gevoel houden.

Gordijnen

Als je gordijnen ophangt, zorg dan dat ze dezelfde kleur als de muur hebben. Zo voorkom je te veel contrast in de ruimte. Het contrast zorgt er juist voor dat de kamer weer kleiner lijkt.

Op pootjes

Banken en fauteuils die op pootjes staan laten de kamer groter ogen omdat er licht en ruimte gecreëerd wordt onder de meubels. Pas dus op met massieve meubelen die tot de grond komen.