Trend van dit moment: kleurrijke banken

Een industrieel vintage interieur: perfecte combinatie van robuuste stijlen

De industriële look in huis leent zich uitstekend voor combinaties met andere stijlen. Met name vintage elementen passen perfect bij het robuuste uiterlijk van een industrieel interieur. We geven je een aantal voorbeelden en vertellen je hoe je zelf zo'n industrieel vintage interieur creëert in huis.

Industriële woonkamer

Het industriële interieur dat we op dit moment veel terugzien, is terug te voeren op elementen van vroeger. Met name de items die je voorheen in een oude fabriek zou terugzien, zijn nu dé kenmerken van een industriële woonstijl. Dit is ook hoe de hele industriële woontrend is begonnen. Het toevoegen van vintage fabriekselementen begon steeds meer in trek te komen. Zo zagen we steeds meer oude fabriekslampen in het interieur, maar ook stoere krukken of juist items uit oude scholen. Denk maar eens aan de gymtoestellen die je ook geregeld tegenkomt in moderne industriële interieurs.

Ook het materiaalgebruik van het industriële interieur is terug te voeren op oude fabrieken. Zo zien we veel stoere en sterke materialen als staal, leer, beton en robuust hout. Vintage en industrieel zijn dus een perfecte combinatie, omdat ze deels ook elementen van elkaar overgenomen hebben.

Het is daarbij helemaal niet meer nodig om ergens in een oude loods op zoek te gaan naar echte antieke fabriekselementen. Je kunt de items met die fijne vintage & industriële look gewoon nieuw kopen. Het robuuste en doorleefde uiterlijk blijft, maar zonder dat je stof hoeft te happen ;)

De industriële vintage stijl in huis halen?

Je hoeft niet je hele huis om te toveren tot een soort kille fabriek. Met een aantal items haal je wél die stoere sfeer in huis, maar blijft je interieur wel knus en leefbaar. Deze items zijn wat ons betreft de musthaves voor een interieur in de industrieel vintage stijl:

- Een stoere tafel. Een tafel die in de industrieel vintage stijl past, heeft een stalen onderstel, meestal in een donkere tint. Het tafelblad is van robuust hout met een niet te strakke afwerking.

- Industriële eetkamerstoelen. De stoelen die hier perfect bij passen, zijn stoere leren stoelen met een stalen frame. De grove leren zitting zorgt voor het nodige zitcomfort en als je gaat voor een cognac of zwarte tint, past het perfect in je stoere interieur.

- Stoere raambekleding. Met zwarte shutters voor je ramen zit je sowieso goed bij deze interieurstijl. Wil je toch liever gordijnen? Ga dan voor linnen gordijnen. Deze stof ziet er geleefd uit, oogt warm, maar ook degelijk.

- Fabriekslampen. Verlichting die eruit ziet alsof het zo uit een oude fabriek kan komen, mag zeker gezien worden in de industriële vintage stijl. Een echte vintage fabriekslamp is vaak helemaal niet zo handig in huis, omdat deze erg zwaar zijn en ongezellig licht geven. Je kunt vaak dus beter kiezen voor een nieuw exemplaar in de vintage stijl.

Naast alle nieuwe woontrends, blijven we de industrieel vintage stijl nog steeds veel zien dit najaar. Het is dus zeker nog niet te laat om je interieur om te toveren tot een stoer en robuust geheel.