Geef je woonkamer een make-over

De feestdagen zijn weer voorbij en je hebt de kerstboom waarschijnlijk de deur al uit. Buiten is het koud en je wilt weer lekker op de bank kruipen met een heerlijk warm plaid. Maar het is misschien ook wel tijd om eens kritisch te kijken naar het interieur van je woonkamer. Ben je er helemaal happy mee? Of zijn er dingen die je graag zou willen veranderen nu het weer ‘kaal’ is in huis? Hieronder vind je tips om je woonkamer weer helemaal als nieuw te maken!

Geef je muren een nieuwe look

Het schilderen van de muren kan een groot effect hebben op je woonkamer. Altijd populair is het verven van een wand in een contrasterende kleur, de zogenaamde accentmuur. Dit geeft de ruimte direct een veel levendigere aanblik maar kan de ruimte ook anders qua vorm laten ogen. Wil je de muur verven volgens de laatste trend, doe dit dan in twee kleuren.

Een frisse en moderne uitstraling krijg je met wit en een contrasterende kleur, of kies kleuren die in dezelfde kleurenrange liggen voor een extra warm effect. Het blijft rustig als de gekozen kleuren terugkomen in de meubels of accessoires.

Geef je woonkamer een make-over

Klusproject of nieuwe meubelen

Wil je liever niet gaan klussen, dan kun je ook de sfeer al erg veranderen door andere meubels neer te zetten. De sfeer binnenshuis wordt immers ook sterk bepaald door de stijl van de meubels. Heb je nu een landelijke, industriële, moderne, design of klassieke stijl? Kies dan eens een totaal andere stijl of andere kleuren.

Het interieur van nu hoeft overigens niet meer zo heel streng binnen een bepaalde woonstijl te passen, je kunt ook verrassende combinaties maken met andere banken, stoelen, kasten  of de eettafel.

Geef je woonkamer een make-over

Nieuwe woonaccessoires: de minst ingrijpende optie

Wil je liever dat de veranderingen niet te ingrijpend zijn? Of heb je een beperkt budget? De stijl en kleuren in je interieur kun je ook gemakkelijk aanpassen door andere kussentjes, vloerkleden of decoratieve objecten. Kies bijvoorbeeld voor een chique themakleur zoals goud gecombineerd met marmer, of zoek accessoires met een botanisch thema.

Geef je woonkamer een make-over