Woonkamer strak inrichten

Heb jij in je interieur een mooie blikvanger staan? Maar komt deze niet helemaal tot zijn recht in de ruimte? Wij geven je een aantal handige tips voor het inrichten van een strakke woonkamer waarbij alles goed tot zijn recht komen.

Minimalisme

Bij een strak en modern interieur draait het vooral om minimalisme. Kijk daarom kritisch naar de meubelen die je in je interieur hebt staan. Zet je overbodige meubelen of accessoires buiten en kies voor simpel. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een mooi vormgegeven tafel neer te zetten, zoals de eettafel Lerona. Weg zetten of juist neerzetten?

Woonkamer strak inrichten

Recht lijnen

Ga voor rechte lijnen! Kijk eens goed naar je huidige inrichting en kijk welke lijnen rechter kunnen. Denk hierbij aan de salontafel, het bankstel, het dressoir of de eetkamerstoelen. Meubelen met rondingen zorgen niet voor een strak interieur.

Woonkamer strak inrichten

Ga voor kleur

Vermijd drukke kleuren en kies voor een hoofdkleur en een contrasterende kleur. Voor de hoofdkleur voor de muren en plafond kies je een lichte kleur. De contrasterende kleur laat je meerdere keren terugkeren in je interieur. Dit kan door middel van meubelen en accessoires. Je kunt er ook voor kiezen om een muur in een contrasterende kleur te verven.

Een strak interieur is natuurlijk prachtig, maar de kleuren komen wel wat koud over. Voeg dan ook een warm kleurtje toe. Laat deze kleur terugkomen in je accessoires.

Groen in je woonkamer

Planten versterken je strakke interieur en leggen nog meer de nadruk op je interieur. Kies een formaat plant dat past bij de grootte van je woonkamer. Of koop een aantal van dezelfde planten en zet deze naast elkaar. Met groen breng je ook meer sfeer in je woonkamer.

Woonkamer strak inrichten

Natuurlijke materialen

Natuurlijk hoef je je woonkamer niet alleen in te richten met meubelen van kunststof materialen. Ook met natuurlijke materialen creëer je een strak interieur. Kies voor perfect afgewerkte meubels die gemaakt zijn van hoogkwalitatief en fijn hout. Met houten meubels zorg je voor meer warmte in het strakke interieur.

Zorg voor natuurlijk licht

Heb je veel ramen in de woonkamer? Maak hier dan gebruik van en plaats er niet te veel voor. Natuurlijk licht zorgt voor meer ruimtelijkheid. Als er niet veel ramen in de woonkamer zijn en er te weinig natuurlijk licht binnenvalt, is het een idee om te kiezen voor kunstmatige verlichting, zoals meer plafondlampen, een vloerlamp of een wandlamp.

Woonkamer strak inrichten