Zalmfilet met rucolastamppotje

Recept voor 2 personen

Ingredienten:

  • • 50 g zachte boter
  • • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • • 2 theelepels citroensap
  • • 200 g zalmfilet
  • • 1 zakje aardappelpuree à la minute (pak a 3 zakjes)
  • • 1 zak rucolasla (75 g)
  • • 125 g cherrytomaatjes (gehalveerd)

Bereiden:

  • 1. Grill voorverwarmen. In kommetje boter mengen met komijn, citroensap, zout en peper. Zalmfilet halveren, op bakplaat leggen en bestrijken met 1 el komijnboter. Bakplaat onder hete grill schuiven en zalmfilets in 6-8 min. bijna gaar grillen. Laatste minuut puree met kokend water bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Rucola, cherrytomaatjes en 1 el komijnboter erdoor roeren en stamppotje nog even doorwarmen. Stamppotje op twee borden scheppen, zalmfilet erop leggen en rest van komijnboter erover verdelen.
Zalmfilet met rucolastamppotje

Bron: Albert Heijn