Wordt zen in je woonkamer!

Thuiskomen naar een lange dag werken, of van een drukke dag met vrienden of familie is het heerlijk als je ook helemaal zen kunt worden. Iedereen heeft andere behoeftes als ze thuis komen, om helemaal zen te worden. Waar heb jij behoefte aan? Hieronder hebben we een aantal tips voor je!

Tip 1: Opruimen voor vertrek

Sta je op het punt om van huis te gaan? Zorg dan dat je voordat je vertrekt je huis of woonkamer hebt opgeruimd. Dit maakt het thuiskomen een stuk prettiger, je hoeft dan niet als je thuiskomt te beginnen met opruimen, omdat het al opgeruimd is. Dit zorgt ervoor dat je in je hoofd rust kunt creëren en dus lekker kunt gaan relaxen na een drukke dag.

Tip 2: Beloon jezelf

Gun jezelf de rust als je weer een project hebt afgerond. Maak aan het begin van de dag een to-do lijstje. Na het afronden van een to-do, kun jij jezelf belonen met een heerlijk relaxmoment op de bank. Kijk bijvoorbeeld een aflevering van je favoriete serie of blader eens lekker door een leuk tijdschrift. Je bent zo druk als jij jezelf maakt, dus beloon jezelf op zijn tijd met een heerlijk rustmomentje.

Tip 3: Houdt de woonkamer rustig

Naast een opgeruimd huis en jezelf belonen met een rustmoment is ook de basis van je woonkamer belangrijk. Zorg ervoor dat je rustige basiskleuren gebruikt met eventueel één steunkleur. Zo voorkom je dat je een explosie aan kleuren creëert in je woonkamer (tenzij je dit natuurlijk prettig vindt), en is deze in balans qua kleur. Voor de accessoires kun je kiezen om deze naturel te houden, of juist te kiezen voor de steunkleur. Je kunt het interieur van je woonkamer ook doortrekken naar bijvoorbeeld de slaapkamer. Zo is je huis overal in balans geniet je overal van die rust!

Tip 4: Zet je huis niet te vol

Een vol huis komt rommelig over, dit zorgt dan weer voor onrust. Zet dus je woonkamer of slaapkamer niet te vol en zorg voor voldoende leegruimtes. Hoe je dit het beste kunt doen? Combineer een ruime hoekbank bijvoorbeeld met kleine bijzettafeltje in plaats van een salontafel.

Welke tips hebben jullie om thuis weer zen te komen na een drukke dag? Hoe houden jullie hier rekening mee in jullie woonkamer?