Nagenoeg elk interieur heeft wel een zitbank in de woonkamer, dus waarom niet kiezen voor een multifunctionele bank? Een zitbank met opbergruimte heeft veel voordelen en kan een ideaal alternatief zijn voor een gewone bank. Wij geven je vandaag onze beste opbergtips voor een bank met opbergruimte!

Rigas bank

Spullen opbergen in je bankstel

Zeker wanneer je beperkte ruimte hebt in je woning, kan het creëeren van voldoende bergplekken een uitdaging zijn. Je woonkamer is een plek die je vooral gezellig en functioneel in wilt richten en niet vol wilt zetten met grote kasten om je spullen op te bergen. Een bank heb je altijd nodig, dus waarom deze niet inzetten als extra opbergplek? Met een handig bankstel met extra opbergruimte onder de zitting sla je dus twee vliegen in één klap. Dit zijn onze favoriete items om in je bank te bewaren:

Rigas

Speelgoed

Met stip op nummer 1 staat toch wel speelgoed. Voor veel ouders een doorn in het oog; al dat rondslingerende speelgoed in de woonkamer. De meestal primaire kleuren van speelgoed helpen daarbij ook niet mee aan de styling van je interieur. Hoe handig is het dan om het speelgoed snel te kunnen opruimen in een bank met opbergruimte als de kinderen in bed liggen? Zo kun je 's avonds weer lekker genieten van je mooi gestylde woonkamer en heb je overdag het speelgoed weer snel bij de hand. Handig ook dat een zitbank met opbergruimte genoeg plek heeft voor behoorlijk wat speelgoed!

Zitbanken

Boeken en tijdschriften

Ben je een boekenwurm? Dan herken je het vast wel dat er op een gegeven moment overal boeken en magazines rondslingeren in huis. Zeker wanneer er meerdere gezinsleden zijn die van lezen houden, liggen je tafels en kastjes snel vol met leesvoer. In een bank met opbergruimte kun je stapels aan boeken en tijdschriften kwijt. Makkelijk om op deze manier altijd wat te lezen bij de hand te hebben in huis.

Plaids en kussens

Ben je dol op interieurstyling en wissel je geregeld van accessoires? Misschien vind je het wel heerlijk om per seizoen met andere accentkleuren te werken in je interieur? Wij houden er in elk geval van en dan is een zitbank met opbergruimte een perfecte oplossing. Hier kun je een heleboel kussens en plaids in kwijt en op deze manier kun je nog eens wisselen van decoratie op de bank. Zo kun je in het najaar gaan voor warme tinten, als roest, bordeauxrood en okergeel. In het voorjaar wissel je die kussens dan heel gemakkelijk om voor frisse kleuren als turquoise, mintgroen en lichtroze. Ben je een koukleum en wil je af en toe een extra dekentje op de bank? Ook dan tover je die makkelijk tevoorschijn uit de opbergruimte onder je bankstel.

Keukenapparatuur

Wie kent dit probleem niet? Je hebt allerlei keukenapparaten die je amper gebruikt en je keukenkastjes staan propvol. Een bankstel met opbergruimte biedt uitkomst. Wanneer je hier die keukenmachine, staafmixer en/of slowjuicer in opbergt, houd je ruimte over in je keukenkastjes. En voor die aantal keren per jaar dat je deze apparaten gebruikt, is het geen probleem om even naar de zithoek te lopen om ze tevoorschijn te halen.

Naast deze voorbeelden, zijn er natuurlijk nog talloze suggesties te bedenken van items in huis die je mooi weg kunt werken in de bergruimte van de bank. Wij zijn fan!