Zuurkool chorizostamppot

Geef Hollandse stamppot eens een Spaans accent met chorizo!

Recept voor 4 personen

Ingredienten:

  • • 1¼ kg kruimige aardappel
  • • 500 g kruidenzuurkool
  • • 100 ml halfvolle melk
  • • 25 g ongezouten boter (of margarine)
  • • 125 g chorizoworsten aan een stuk
  • • 50 g groene olijven zonder pit
  • • 125 g zachte geitenkaas

Bereiden:

  • 1. Schil de aardappelen, snijd in blokjes en spoel af. Kook de aardappelen met zout in ca. 20 min. gaar. Kook in een andere pan de zuurkool volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken in een vergiet.
  • 2. Verwarm in een steelpan melk en boter op laag vuur. Stamp de aardappelen met het melkmengsel tot een smeuïge puree.
  • 3. Snijd de chorizo in blokjes en hak de groene olijven grof. Meng de zuurkool door de puree en verbrokkel de geitenkaas erboven. Schep de chorizo en olijven erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Zuurkool chorizostamppot

Bron: Albert Heijn