Cart
De prijsopbouw van de stof- en leersoorten van INHOUSE

De prijsopbouw van de stof- en leersoorten van INHOUSE

Onze banken, (relax)fauteuils en eetkamerstoelen zijn zelf samen te stellen. Naast vele keuzes in opstellingen of opties, kun je bij bijna alle meubels de bekleding zelf kiezen. De INHOUSE stof en leer collectie bestaat uit meer dan 250 stof- en leersoorten.

Elke stof- of leersoort heeft een eigen prijs (per meter) en daarom hebben wij alle materialen in prijscategorieën verdeeld. Op deze manier zijn onze meubels toegankelijk voor een brede doelgroep met een uiteenlopend budget. We leggen je graag uit hoe deze indeling werkt!

Prijscategorieën stoffen

In stofcategorie A vind je bijvoorbeeld de voordeligste stoffen en in stofcategorie G de meest luxe stoffen. De indeling van de stofcategorieën is niet gebaseerd op de sterkte/kwaliteit van de stof. Al onze stoffen zijn namelijk getest op slijtvastheid en hebben deze tests ruimschoots doorstaan.

Een voordelige stof ontstaat door de combinatie van een goedkope grondstof en een eenvoudig productieproces. Deze voordelige synthetische basic stoffen vind je voornamelijk in stofcategorie A en B.

Voor de luxere stoffen zijn vaak duurdere grondstoffen nodig én een intensiever productieproces. Deze stoffen zijn dus niet per definitie sterker, maar hebben wel de meest rijke uitstraling. Deze stoffen bestaan bijvoorbeeld uit katoen en linnen, en kom je vooral tegen in stofcategorie E, F en G. Bovendien bevinden zich in deze meest luxe categorieën ook verschillende soorten microleer.

In stofcategorie C en D vind je een combinatie van de bovenstaande indeling. In deze categorieën zijn vooral de luxere polyester stoffen en de stoffen van voordeligere natuurlijke materialen te vinden. In combinatie met alle kleuren die per stof mogelijk zijn bieden wij meer dan 150 mogelijkheden.

Prijscategorieën leer

Naast verschillende stoffen zijn een groot deel van onze meubels ook leverbaar in luxe leersoorten. Onze leercollectie is ook onderverdeeld in prijsgroepen. De prijzen van de leersoorten zijn onderverdeeld in leercategorie 1 tot en met leercategorie 5.

Bij deze onderverdeling geldt wederom dat de prijs niet direct een indicatie is van de kwaliteit van het leer. In leercategorie 1 bevinden zich bijvoorbeeld leersoorten die weinig bewerking hebben ondergaan en daardoor gunstiger geprijsd zijn. De leersoorten in leercategorie 5 hebben juist een zeer intensief bewerkingsproces ondergaan en zijn daardoor hoger geprijsd.

De prijscategorie kan echter ook afhankelijk zijn van de kwaliteit van de koe- of buffelhuiden. Een huid die bijvoorbeeld afkomstig is uit Noord-Amerika, heeft relatief een groot oppervlak met weinig littekens, waardoor de huid duurder is.
Daarentegen is de huid van een waterbuffel kleiner en bevat meer littekens, waardoor er meer snijverlies is. Oftewel; de categorie is dus afhankelijk van diverse factoren.

Bovendien bieden we alle leersoorten in verschillende kleuren, waardoor er ook hier een ruime keuze in is.

Prijsopbouw

Aangezien er zoveel verschillende mogelijkheden zijn, is het onmogelijk om alle prijzen te vermelden. Daarom laten we op de website alleen de prijzen zien van de getoonde modellen.

Houd er rekening mee dat hoe groter de bank, des te meer meters stof er nodig zijn om de betreffende bank te produceren. Kortom: het verschil in prijs tussen stofcategorie A en stofcategorie F is op een eetkamerstoel veel kleiner dan op een hele grote hoekbank.

Als je kiest voor dezelfde bank (als op de website of in de winkel), maar wil je hem laten uitvoeren in een hogere stofcategorie of een luxere leersoort, dan wordt de uiteindelijke prijs van de bank dus hoger. Uiteraard kunnen de verkoopadviseurs in onze winkels je adviseren bij het maken van een juiste keuze.