Cart

Ledercollectie

INHOUSE heeft altijd de kleur die je zoekt!

Veel van onze zitmeubelen zijn onderling te combineren in dezelfde stof- of lederkleur en kwaliteit. Zo stem je je interieur volledig op elkaar af in de combinaties die jij graag wilt maken. Meubelen voorzien van dit label zijn onderling te combineren in dezelfde stof-of lederkleur en kwaliteit. We hebben een zeer ruime keuze in stof- of lederkleur en soorten. In onze winkel kun je alle stoffen en leder en alle kleuren bekijken en voelen op extra grote stof- en lederstalen.

INHOUSE ledercollectie

Er is veel om van te houden bij dit materiaal. Voor je het zelfs aanraakt kan je de luxueuze uitstraling al bewonderen. Als je dan eenmaal gaat zitten, merk je direct de topkwaliteit. INHOUSE leder is zacht en soepel en zorgt voor een heerlijk ;zitcomfort. Daarnaast heeft leder weinig onderhoud nodig en is het gemakkelijk schoon te maken.
INHOUSE biedt vele ledersoorten, zodat elke liefhebber van dit stoere natuurproduct met deze collectie kan slagen. De grote ervaring van de INHOUSE lederexperts staat garant voor de mooiste ledersoorten. Er geldt altijd: voor elk gebruik is er een juiste keuze. Laat je goed in onze winkel voorlichten over de eigenschappen van de verschillende ledersoorten.

Stoffencollectie

 

Leder: Granada

Het Granada leer vindt zijn oorsprong in Zuid-Amerika. De beste huiden worden geselecteerd, waarna deze verwerkt worden tot verfijnd meubelleder. Het Granada leder wordt na het looien met chroomzouten in het vat geverfd met aniline kleurstoffen. Het leer is te herkennen aan het vintage effect. Granada leder staat dichtbij de oorspronkelijke rundhuid, en daarom kunnen natuurlijke nuance-verschillen voorkomen en kleine oneffenheden. Door de natuurlijke rekbaarheid van het leer is plooivorming niet te vermijden.

Leder: Kenia

Om het typische karakter van origineel Kenia leer te verkrijgen worden de huiden van waterbuffels gelooid met chroomzouten en vervolgens met aniline kleurstoffen geverfd. Hierdoor dringt de basiskleur door en door in de vezels. Vervolgens worden oneffenheden gecorrigeerd door het leer licht op te schuren en met de hand te polijsten. Een vakkundig proces waardoor de typische vleug ontstaat die voor de prachtige uitstraling zorgt en iedere huid uniek maakt. Origineel Kenia leer voelt heerlijk zacht en behaaglijk aan.

Leder: Massif

Dit prachtige rundleer is speciaal voor gebruik op zitmeubelen ontwikkeld. De oorsprong van Massif leer is Zuid-Amerika. Alleen de beste huiden komen in aanmerking voor dit product. Het Massif leer kenmerkt zich door de prachtige zijdeglans uitstraling. Dit prachtige leer is speciaal ontwikkeld voor het gebruik op zitmeubelen. 

Leder: Rancho

Dit prachtige rundleer is speciaal voor gebruik op zitmeubelen ontwikkeld. De oorsprong van Rancho leer is Zuid-Amerika. Op de grote pampa’s krijgen de runderen een bijzonder robuuste huid. Onze vakkundige looiers verwerken deze huiden tot duurzaam meubelleer.

Leder: Toledo

De oorsprong van Toledo leer is Zuid Amerika. Onze vakkundige looiers verwerken deze huiden tot duurzaam meubelleer. Uitsluitend huiden met voldoende dikte zijn geschikt voor Toledo leer. We selecteren de mooiste met een dikte van 1,3-1,5 mm. Het Toledo leer kenmerkt zich door warme en egale kleuren, waarbij er een ruime keuze is uit verschillende soorten kleuren. 

Leder: Vintage

Vintage leer is een speciaal voor zitmeubelen ontwikkelde luxe leersoort. Om het typische karakter van origineel Vintage leer te verkrijgen worden de huiden eerst gelooid met chroomzouten en vervolgens met aniline kleurstoffen geverfd. Hierdoor dringt de basiskleur door en door in de vezels. Vervolgens worden de huiden met wax emulsies ingepoetst. Een vakkundig proces waardoor het prachtige kleurenspel ontstaat dat voor de stoere “vintage” uitstraling zorgt en iedere huid uniek maakt. Origineel Vintage leer voelt heerlijk warm en behaaglijk aan.