Cart

Ledercollectie

IN.HOUSE heeft altijd de kleur die je zoekt!

Veel van onze zitmeubelen zijn onderling te combineren in dezelfde stof- of lederkleur en kwaliteit. Zo stem je je interieur volledig op elkaar af in de combinaties die jij graag wilt maken. Meubelen voorzien van dit label zijn onderling te combineren in dezelfde stof-of lederkleur en kwaliteit. We hebben een zeer ruime keuze in stof- of lederkleur en soorten. In onze winkel kun je alle stoffen en leder en alle kleuren bekijken en voelen op extra grote stof- en lederstalen.

IN.HOUSE ledercollectie

Er is veel om van te houden bij dit materiaal. Voor je het zelfs aanraakt kan je de luxueuze uitstraling al bewonderen. Als je dan eenmaal gaat zitten, merk je direct de topkwaliteit. IN.HOUSE leder is zacht en soepel en zorgt voor een heerlijk ;zitcomfort. Daarnaast heeft leder weinig onderhoud nodig en is het gemakkelijk schoon te maken.
IN.HOUSE biedt vele ledersoorten, zodat elke liefhebber van dit stoere natuurproduct met deze collectie kan slagen. De grote ervaring van de IN.HOUSE lederexperts staat garant voor de mooiste ledersoorten. Er geldt altijd: voor elk gebruik is er een juiste keuze. Laat je goed in onze winkel voorlichten over de eigenschappen van de verschillende ledersoorten.

Stoffencollectie

 

Leder Kenia

Leder: Kenia

Kenia leer is een speciaal voor zitmeubelen ontwikkelde luxe leersoort. Om het typische karakter van origineel Kenia leer te verkrijgen worden de huiden van waterbuffels gelooid met chroomzouten en vervolgens met aniline kleurstoffen geverfd. Hierdoor dringt de basiskleur door en door in de vezels. Vervolgens worden oneffenheden gecorrigeerd door het leer licht op te schuren en met de hand te polijsten. Een vakkundig proces waardoor de typische vleug ontstaat die voor de prachtige uitstraling zorgt en iedere huid uniek maakt. Origineel Kenia leer voelt heerlijk zacht en behaaglijk aan.

Leder Massif

Leder: Massif

Dit prachtige rundleer is speciaal voor gebruik op zitmeubelen ontwikkeld. De oorsprong van Massif leer is Zuid-Amerika. Alleen de beste huiden komen in aanmerking voor dit product. Onze vakkundige looiers verwerken deze huiden tot duurzaam meubelleer van 1,2-1,4 mm dikte.

Leder Rancho

Leder: Rancho

Dit prachtige rundleer is speciaal voor gebruik op zitmeubelen ontwikkeld. De oorsprong van Rancho leer is Zuid-Amerika. Op de grote pampa’s krijgen de runderen een bijzonder robuuste huid. Onze vakkundige looiers verwerken deze huiden tot duurzaam meubelleer.

Leder Toledo

Leder: Toledo

Dit prachtige rundleer is speciaal voor gebruik op zitmeubelen ontwikkeld. De oorsprong van Toledo leer is Zuid Amerika. Op de grote pampa’s krijgen de runderen een bijzonder robuuste huid. Onze vakkundige looiers verwerken deze huiden tot duurzaam meubelleer. Uitsluitend huiden met voldoende dikte zijn geschikt voor Toledo leer. We selecteren de mooiste met een dikte van 1,3-1,5 mm.

Leder Vintage

Leder: Vintage

Vintage leer is een speciaal voor zitmeubelen ontwikkelde luxe leersoort. Om het typische karakter van origineel Vintage leer te verkrijgen worden de huiden eerst gelooid met chroomzouten en vervolgens met aniline kleurstoffen geverfd. Hierdoor dringt de basiskleur door en door in de vezels. Vervolgens worden de huiden met wax emulsies ingepoetst. Een vakkundig proces waardoor het prachtige kleurenspel ontstaat dat voor de stoere “vintage” uitstraling zorgt en iedere huid uniek maakt. Origineel Vintage leer voelt heerlijk warm en behaaglijk aan.