Cart

Algemene informatie & onderhoud over microleder

Onderhoudsadvies voor alle microleder producten

Microleder is een samengestelde bekleding van een microvezel bovenlaag met een doek van ledervezels onderlaag. Dit wil zeggen dat er op een onderlaag van lederdoek een microvezel bovenlaag wordt gelamineerd. Door deze samenstelling verkrijgt Microleder de originele dikte zoals ook bij echt leder. Het unieke van Microleder is dat een dunnere onderlaag van lederdoek voldoende sterkte heeft om samen met de bovenlaag tot een sterk geheel te vormen. Hierdoor ontstaat een fijn en soepel gevoel met een hoog aaibaarheidsgehalte. Door de specifiek geschuurde uitstraling in combinatie met een mooie print is Microleder een bewezen, succesvolle bekleding. 


Je meubel krijgt door deze combinatie van lederdoek en microvezel een prachtige uitstraling. Je haalt het beste van twee werelden in huis; De dikte en het volle karakter van een sterk lederdoek gecombineerd met de gezellige warmte en fluweel zachte touch van een prachtige microvezel. Het twee kleuren effect draagt bij aan het romantische karakter van Microleder. Door dit effect is het mogelijk om verschillen te krijgen in licht en donker tussen de verschillende pandjes. Deze verschillen geven Microleder een extra dimensie en zijn derhalve geen reden tot reclamatie. Microleder heeft dezelfde eigenschappen als de meeste andere ledersoorten, een normale plooivorming is dan ook onvermijdelijk. Door de microvezel bovenlaag zal Microleder licht kleur afgeven (vooral in het begin), dit vanwege losse stofdeeltjes in de microvezel. 

ONDERHOUDSTIPS VOOR MICROLEDER

Mocht er op microleder geknoeid worden met bijvoorbeeld koffie, thee of melk dan dien je dit zo snel mogelijk op te deppen (te laten absorberen) en schoon te maken met een vochtige doek. Wanneer de vlek niet wordt behandeld kan er verzadiging optreden waardoor de vloeistof door kan dringen. Het is raadzaam om het leder 3 tot 4 keer per jaar in te spuiten met een vochtwerende spray voor microvezels. Het schoonmaken van microleder blijft beperkt door voorzichtig te wrijven over het leder met een zachte, droge of licht vochtige doek. Het is absoluut af te raden om hard over de bovenlaag te schrobben met een ruwe handdoek, aangezien dan de bovenlaag kapot geschuurd of kaal kan worden.

Om te voorkomen dat microleder door een of ander middeltje wordt aangetast (zoals door alkalische stoffen), is het raadzaam om alle middeltjes te vermijden en je meubel alleen schoon te maken met een droge of licht vochtige katoenen doek. Eventuele vlekken mogen licht worden opgeruwd. Het verdient de aanbeveling het meubel niet in direct zonlicht te plaatsen vanwege de gevoeligheid voor verkleuring. Verkleuring door zonlicht is dan ook onvermijdelijk en geen reden tot reclamatie.

ALGEMENE TIPS VOOR MICROLEDER

• Een doekje wat eerder gebruikt is voor andere doeleinden (met Glassex of andere schoonmaakmiddeltjes) mag nooit gebruikt worden voor het schoonmaken van Microleder omdat er altijd
   reststoffen in een doekje achterblijven. Deze reststoffen kunnen de bovenlaag zeer schadelijk aantasten.
• Altijd wrijvend schoonmaken, niet schrobben.
• Plaats het meubel niet direct bij een warmtebron of in zonlicht om snelle uitdroging en verkleuring zoveel mogelijk te voorkomen.
• Gemorste vloeistoffen dien je direct op te deppen.
• Alleen schoonmaken d.m.v. absorberend keukenpapier of een licht vochtige doek.