Cart

Woontrend: Urban Nature

Een van de woontrends die we blijven zien is een natuurlijk interieur. Denk aan een natuurlijk kleurenpalet, het gebruik van natuurlijke materialen en natuurlijk accessoires. Benieuwd hoe je deze woontrend in jouw interieur toepast? Lees verder om onze tips voor een natuurlijk interieur te ontdekken!

Decoratie woonkamer online kopen

Om verliefd op te worden

We hebben het met zijn allen vaak heel druk. Juist dan is het belangrijk om de balans te vinden tussen inspanning en ontspanning, zodat we een beetje bewuster leven. De één doet dat door vaker biologisch te eten, de ander door meer te bewegen, vooral in de natuur. Je kan de natuur ook in huis halen door te integreren in je interieur, door middel van het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren, en planten neer te zetten. Planten blijven ook komend jaar een belangrijk element in het interieur. Combineer al die tinten groen met warme aardse kleuren, terracotta en hout voor een super natuurlijke look in huis. Ook kweekkasjes om in huis een mini moestuin te creëren zien we veel. Zo wordt groen in huis ook nog een functioneel!

houten eetkamerstoelen

Veel licht inval en lichte tinten.

Als je de natuur wat verder wilt doortrekken in je interieur kun je bijvoorbeeld gebruik maken van natuurlijke materialen zoals leder en hout. Maar denk ook aan goed zichtbare details zoals grove breisels en gevlochten texturen.

Trendy woonaccessoires

Maak slim gebruik van kleuren en vormen die bij elkaar passen

Ga je voor een rustige natuurlijke sfeer? Kies dan voor één basiskleur in je interieur. Deze kun je in een nuance van de tint “ton sur ton” herhalen. Door accessoires, meubels en wandbekleding in het kleurpalet op elkaar af te stemmen, geef je meer rust aan je interieur.

Moodboard ter inspiratie