0 items
€ 0,-

Eettafel Ultima

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

Eettafel Ultima, combineer hout met metaal

Model Ultima heeft een robuust metalen onderstel en een stoer rustiek eiken blad. Het onderstel is op meerdere posities onder de tafel te plaatsen, zodat alle stoelen een ideale plaats aan de tafel kunnen krijgen. De tafel is in meerdere maten en kleuren verkrijgbaar.

  • • Prachtig rustiek eiken
  • • Als bartafel en als eetkamertafel verkrijgbaar
  • • Meerdere kleuren mogelijk
  • • Model Ultima is als bartafel in 2 hoogtes mogelijk en uiteraard zijn zowel bar - als eettafel in verschillende maten te leveren.


  Het eikenhout wat wij gebruiken voor onze tafels in afkomstig uit Europese bossen. Het hout wordt speciaal geselecteerd om het rustieke karakter te waarborgen. Nadat het hout tot planken gezaagd is, volgt er een lange periode om het hout goed te drogen. Dit gebeurd eerst aan de buitenlucht en daarna wordt het hout in droogkamers gedroogd tot het een ideaal vochtpercentage heeft. Heel dit proces neemt ca 6 tot 8 maanden in beslag.

  Als het hout het juiste vochtpercentage heeft worden de planken in de maat van je tafel gezaagd. De losse planken worden wederom per tafelblad gesorteerd zodat het rustieke karakter goed naar voren komt. Hierdoor krijg je een unieke tafel waarvan er geen tweede bestaat!

  Eettafel Ultima, Uniek in alles

  De planken worden aan elkaar verlijmd tot een prachtig tafelblad en daarna wordt het blad volledig opgeschuurd.

  Hierna volgt er een handmatige bewerking van het blad, vakmensen gaan aan de slag met speciaal gereedschap om de groeven en noesten goed te bewerken. Dit proces neemt geruime tijd in beslag want het is belangrijk dat het robuuste karakter van het tafelblad goed naar voren komt. Vervolgens wordt het tafelblad wederom handmatig geschuurd.

  Daarna wordt aan de onderzijde van het tafelblad de metalen bussen aangebracht waar straks de poten in gemonteerd worden. Wij hebben ervoor gezorgd dat je altijd meerdere posities kunt kiezen om de poten te bevestigen. Op deze manier kun je de poten wat meer naar buiten of naar binnen plaatsen.

  Vervolgens wordt het blad in de door jou gewenste kleur gebracht d.m.v. diverse beits en laklagen. Tenslotte wordende bladen en de poten zorgvuldig verpakt en naar jouw IN.HOUSE dealer vervoerd.

  Ultima eettafel, de mogelijkheden

  Het MATERIAAL van de Ultima

  Materiaalsoort: Massief rustiek eiken met metalen onderstel
  Kleurmogelijheden: Diverse actuele houtkleuren, zie stalenbundel in de winkel.

  EXTRA VERKOOP INFORMATIE van de Ultima

  Indien er gebruik gemaakt wordt van een onderregel is de ruimte vloer-onderregel ca. 72 cm. Deze info kun je nodig hebben indien er armstoelen onder de tafel geplaatst worden.

  Maatwerk:
  De breedte van de eettafel kan ook in 90 of 80 cm besteld worden, hiervoor geldt een meerprijs van 15%. De poten van de eettafel zijn op diverse posities te plaatsen. De poten zijn tevens als rechte houten poot (12x12cm) te verkrijgen (zonder meerprijs). De poten zijn dan 1cm van de rand geplaatst. De metalen poten zijn ook in de kleurnummers 2 (patiné) + 3 (naturel) verkrijgbaar en tegen meerprijs in nr. 4 (antraciet), nr.5 (zwart) en wit.

  Ook leverbaar met glad tafelblad voorzien van noesten (tegen meerprijs).

  Het REINIGINGSADVIES van de Ultima

  Afnemen met een zachte katoenen, licht vochtige doek en direct nadrogen met een droge doek.

  Het ONDERHOUDSADVIES van de Ultima

  • Mat Polish, onderhoudsmiddel voor meubelen afgewerkt met matlak.
  • Elite Polish, onderhoudsmiddel voor meubelen afgewerkt met (zijde) glanslak.