0 items
€ 0,-

Adres

Middachtenlaan 21
1333 XS Almere-Buiten

Openingstijden

Maandaggesloten
Dinsdaggesloten
Woensdaggesloten
Donderdaggesloten
Vrijdaggesloten
Zaterdaggesloten
Zondaggesloten

Practica Wonen

Momenteel gesloten


IN.HOUSE Nederland / House of dutchz nederland garandeert leveringen failliete winkels in Almere en amsterdam

Etten-Leur, 08-02-2018

De Internationale Meubel Groep, eigenaar van de merken IN.HOUSE en House of Dutchz, garandeert gedupeerde consumenten de levering van alle bestelde meubelen bij de failliete vestigingen in Almere en Amsterdam. Alle reeds gedane aanbetalingen worden hierbij gerespecteerd.

De Internationale Meubel Groep is eigenaar van de merken IN.HOUSE en House of Dutchz met verkoopunten door heel Nederland. Per 9 januari 2018 is de onderneming met zelfstandige vestigingen in Almere en Amsterdam in staat van faillissement geraakt. Op 7 februari 2018 is duidelijk geworden dat een doorstart van de onderneming, danwel de orderportefeuille definitief niet mogelijk is.

Gedurende het onderzoek van de curator naar de mogelijkheden van een doorstart, konden geen uitspraken gedaan worden over de afwikkeling van de orders. Veel consumenten hebben hierdoor de afgelopen periode in onzekerheid gezeten over de afwikkeling van hun bestelling. Vanuit IN.HOUSE en House of Dutchz Nederland hechten wij er veel waarde aan deze onzekerheid weg te nemen. Wij zullen er voor zorgen dat elke gedupeerde een vervangende koopovereenkomst kan sluiten bij één van de aangesloten ondernemers van deze merken in de regio. Niemand hoeft hierbij bang te zijn geld kwijt te raken, alle aanbetalingen worden gerespecteerd, inclusief de orders die al geheel betaald waren. 

Brief van de curator aan de klanten van Practica Almere B.V.

(klik voor downloaden van de brief)

Geachte heer/ mevrouw,


Via deze weg informeer ik u dat er geen doorstart zal plaatsvinden van de volgende ondernemingen:

  • - New Furniture Company B.V.
  • - Kopenhagen Living B.V.
  • - Pronto Almere B.V.
  • - Practica Almere B.V.


Lopende orders kunnen niet door mij worden uitgeleverd.


De ondernemingen waren CBW-erkend. Daarom kunt u zich als gedupeerde klant melden bij de Stichting Garantieregelingen CBW (hierna verder: CBW). CBW is al in gesprek met een groep ondernemers die met dezelfde leveranciers werken om alsnog uw order uitgeleverd te krijgen via de aanbetalingsgarantieregeling. Deze ondernemers zijn ook bereid een vervangende overeenkomst met u te sluiten als het product niet in hun assortiment zit.


In de meeste gevallen wordt dus uw originele order uitgeleverd. Daarbij wordt uw aanbetaling gerespecteerd.


Om hiervoor in aanmerking te komen kunt u een beroep doen op de aanbetalingsgarantieregeling van CBW. Dit kan via de website van CBW die kan worden geraadpleegd via de volgende link:


Digitaal-beroep-op-Aanbetalingsregeling


Om uw beroep in behandeling te kunnen nemen ontvangt CBW graag de volgende documenten:

  • - Kopie van uw koopovereenkomst,
  • - Bewijs van aanbetaling (bijvoorbeeld een kopie bankafschrift,
  • - Kopie van deze aan u gerichte email-nieuwsbrief.

Zodra u zich bij CBW heeft gemeld krijgt u van hen bericht over het verdere verloop van de procedure. De curator is bij deze procedure niet betrokken en hij zal vragen hierover dan ook niet (kunnen) beantwoorden.


Dit is de laatste nieuwsbrief die in het faillissement zal verschijnen. Voor nadere informatie over de ontwikkelingen in het faillissement verwijs ik u naar de faillissementsverslagen die binnenkort zullen worden gepubliceerd via de website van mijn kantoor (www.hjlaw.nl/actueel).Met vriendelijke groet,
André J.A.Jansen
(curator)

Weesperzijde 99A
1091 EL AMSTERDAM
T + 31 (0)20-8200169
F + 31 (0)20-4713340
info@hjlaw.nl