Een salontafel is de perfecte manier om je woonkamer sfeer te geven. En handig, want waar moet je je snacks, drankje, woonaccessoires of soms zelfs stiekem je voeten op kwijt? Natuurlijk is salontafel een breed begrip, want de een zet graag verschillende tafeltjes in de zithoek en de ander kies voor één robuuste eyecatcher. Omdat een salontafel zo sfeerbepalend is, zijn er natuurlijk ook trends in te spotten.

 

Interieurfreaks opgelet, dit zijn dé vier salontafel trends van 2022.

 

Van rond tot hoekig, het kan allemaal

Salontafel, bijzettafel of krukje? Het maakt niet uit want tegenwoordig mogen meubels meerdere functies hebben. Een tafeltje wordt een bijzettafel genoemd als deze relatief wat kleiner is en op meerdere plekken in de zithoek geplaatst kan worden. Een salontafel is vaak groter en staat meestal als centraal punt in de zithoek. Het is leuk dat je zo veel keuze hebt in bijzettafels, waardoor je met een kleine verandering veel verschil ziet. Welke van deze vier trends past het beste in jouw woonkamer?

Salontafel trend organische vormen

Trend 1: Organische vormen

Heb jij ze al gespot, de salontafels in allerlei organische vormen? Je kon deze trend al eerder zien bij banken, fauteuils en woonaccessoires. Hiermee ben je dus helemaal on-trend! En uiteraard is deze trend ook terug te zien in de salontafels. Salontafels met organische vormen zijn eigenlijk met alle meubels te combineren. Heb je kleine kinderen? Er zijn geen vervelende hoeken waar je kind zich aan kan bezeren. Ideaal dus!

Onze top 3 organische trend salontafels:

Salontafel trends hexagon octagon

Trend 2: Hoekig rond? Hexagon en octagon

Hexagon en octagon vormen spotten we al een tijdje in tegeltjes en behang. Dit zijn veelhoeken. Het verschil tussen hexagon en octagon? Dat zit ‘m in de hoeveelheid hoeken. Een hexagon heeft zes hoeken en een octagon heeft acht hoeken. Deze vorm lijkt haast wel op een honingraat. De vormen zijn ook geschikt om meerdere tafeltjes van hetzelfde formaat met elkaar te schakelen en zo ontstaat weer een andere vorm. Lekker speels!

Deze salontafels passen perfect bij deze trend:

Salontafel trend rond

Trend 3: Rond: altijd goed

Kies je voor rond? Hou het dan ook bij rond maar varieer met formaat, hoogte en materiaal. Zo krijg je een heerlijk speels effect. Je kunt verschillende materialen combineren, voornamelijk zien we ronde salontafels van hout. Wist je trouwens dat ronde vormen door je hersenen als aangenaam beschouwd worden? Het geeft een rustgevend gevoel. Hierdoor zorgt het ervoor dat het ook heerlijk blend in je zithoek.

Dit zijn onze tofste salontafels:

Salontafel trends 2022

Trend 4: Ongewoon, maar toch herkenbaar

Dacht je dat we alle vormen nu wel hadden gehad? Nee, we missen nog iets: eivormige salontafels. Of wat dacht je van driehoekige salontafels? Bij deze trend zien we vormen die je niet direct zou bedenken bij een salontafel. Maar juist door te kiezen voor bijvoorbeeld een driehoekige salontafel maak je je interieur spannend en verrassend. Maar pas op: ga niet mixen want deze vormen zijn het meest krachtig als je er maar één kiest.

Deze ongewone vormen zijn hot:

 

Deze mooie materialen horen bij de interieurtrends van 2022

Wil je jouw interieur veranderen of een opfrisser geven? Door alleen de salontafels te vervangen, creëer je al een heel ander beeld. Zeker als je dat doet met de materialen die in 2022 helemaal hot zijn.

Steengoed marmer: tijdloos design 

Marmer zien we al een poosje opduiken in de meest trendy interieurs. Van grote wanden, keukenbladen tot bijzettafels. Marmer wordt vaak geassocieerd met luxe omdat echt marmer erg kostbaar natuurproduct is. Daarom wordt voor woonaccessoires vaak marmerlook gebruikt. De looks van echt marmer maar dan betaalbaar.

Marmerlook salontafels

Bijzettafel Romeo rond marmer zwartBijzettafel Glaze crèmeBijzettafel Dainty crème/taupe

Hout: circulair en duurzaam 

Hout blijft altijd populair. Nerven, kleuren, ruw of gelakt. Hout heeft een unieke uitstraling. Denk aan oerdegelijk eikenhout met verschillende lakafwerkingen. Liever een duurzamere optie? Kies dan voor mangohout. Mangohout is van nature een stevige houtsoort en is ook de meest duurzame optie. Dit komt omdat mangohout een bijproduct is van de fruitteelt. Wanneer een mangoboom volgroeit is geeft het bijna geen vruchten meer, waarna de boom gebruikt kan worden voor het hout.

Houten salontafels

Bijzettafelset Octagon 8-hoek mangohoutSalontafel Pialto Eivormig ZwartSalontafel Ovum driehoekig eikenhout

Tijd voor een nieuwe salontafel dus 

Tijd om plaats te maken voor een trendy exemplaar. Staat jouw (oude) salontafel al op Marktplaats?   Heb je al een idee welke trend past in jouw woonkamer of zou je liever nog wat advies willen? Je bent altijd welkom bij één van onze INHOUSE winkels maak een afspraak voor een gratis interieuradvies via onze website. Voel je welkom!